Enseñanza

Páginas: 3 (705 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2010
Classificacions de la OMS sobre discapacitat
Les classificacions sobre discapacitat han anat patint modificacions al llargs dels anys; però aquesta classificació ha esdevingut a causa que lainterpretació, de les diverses dimensions de la discapacitat, era diferent segons les cultures o contextos en que es parli. Aquesta classificació ajuda a resoldre la necessitat de poder tenir unaclassificació internacional que pugui servir per a tothom.
Al 1980 apareix la CIDDM (Classificació Internacional de Deficiències, Discapacitats i Minusvalies) on s’inclouen nous conceptes per parlard’enfermetat (com a situació intrínseca que avarca qualsevol infermetat): deficiència (com a pèrdua o anormalitat d’una estructura o funció psicològica, fisiològica o anatòmica.; discapacitat (com a totarestricció o absència (derivada d’una deficiència) de realitzar qualsevol activitat considerada “normal”; y minusvalia (com a situació desavantatjosa per a un individu determinat, a causa d’una deficiència odiscapacitat).
Molts conceptes utilitzats en el món de la ciència poc a poc han estat vulgaritzats fent un incorrecte us (idiota, imbècil, etc.) Per tant, la OMS abans de la creació de la CIDDM vahaver de consensuar amb altres organitzacions internacionals la correcta utilització de conceptes per tal de tractar en positiu els diversos conceptes que es poden trobar en la terminologia de la CIDDM.Al llarg del temps, la CIDDM ha patit una gran quantitat de canvis i modificacions, així com continues revisions des del 1976 amb l’aprovació la CIDDM com “manual de les conseqüències de la malaltia”,fins a la creació de la CIF (Classificació Internacional del funcionament de la Discapacitat i la Salut) al 2001. Durant tot aquest procés de modificació i revisió de més de 20 anys hi ha hagut unagran participació internacional per tal d’arribar a tot arreu. Alhora, tots aquests canvis poden suposar una confusió ja que actualment podem utilitzar textos d’un altre moment històric on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • enseñar a enseñar
  • Enseñabilidad
  • Lo que nos enseñaron
  • la enseñanza
  • que es enseñar
  • Enseñanza
  • Enseñanza
  • Enseñanza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS