Epistemologia

Páginas: 2 (306 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2014
Epistemologia

L'experiència ambiental regula mecanismes epigenètics en el sistema nerviós central que desencadenen canvis duradors en la funció neuronal.
L'epigenètica, és la ciència queestudia el conjunt de processos químics que modifiquen l'activitat del DNA però sense alterar la seva seqüència.
Avui dia és clar que hi ha una interacció dinàmica entre els gens i l'ambient.Suposa una capa més de complexitat per entendre què està passant dins de les nostres cèl·lules, però d'altra banda, ens fa més fàcil comprendre, o almenys abastar, la ingent variabilitat, lacolpidora capacitat de resposta, la versatilitat dels sistemes biològics.
Imagini que l'ADN és com un cos nu. L'epigenètica equival al vestit que li posem damunt. Epi significa precisament sobri: ésel que està sobre la genètica. De la mateixa manera que hi ha diferents tipus de peces de vestir, i que ens podem posar una camisa, un abric o un barret, també hi ha diferents tipus de regulacióepigenètica. D'ells depèn que un gen estigui més o menys actiu en una cèl·lula. I, per tant, de l'epigenètica depèn que els gens funcionin correctament o que causin malalties.
Com va dir ThomasJenuwein:
“La diferència entre genètica i epigenètica probablement pot comparar-se amb la diferència que existeix entre escriure i llegir un llibre. Una vegada que el llibre ha estat escrit, eltext (els gens o la informació emmagatzemada en l'ADN) serà el mateix en totes les còpies que es distribueixin entre els lectors. No obstant això, cada lector podria interpretar la història delllibre d'una forma lleugerament diferent, amb les seves diferents emocions i projeccions que poden anar canviant a mesura que es desenvolupen els capítols. D'una forma molt similar, l'epigenèticapermetria diferents interpretacions d'un motlle fix (el llibre o codi genètic) i resultaria en diferents lectures, depenent de les condicions variables en les quals s'interpreti el motlle.”
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • La epistemología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS