Epistemología

Páginas: 4 (871 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2011
.Un dels factors claus que ha contribuït al Historicisme Universal europeísta que ha regit la major part de la disciplina històrica ha estat sens dubte al colonialisme e imperialisme exercit perEuropa envèrs bona part dels pobles i cultures del mon. A partír d' aquest fet incuestionable y tenint en compte que la història està sotmesa a diferents i variats factors a la vegada que sotmesa amultiples interpretacións e interesos es pot afirmar de la seva subjectivitat la història no ès una ciència exàcte, però hi ha un codi ètic i un metode de treball fixat i validat per la praxihistoriogràfica i la comunitat dels historiadors i com diu el medievalista Francès George duby : (...)Si hemos perdido la pretensión de elevar la història al rango de ciencia exácta, conservemos la voluntad deafilar constantemente nuestras herramientas. Ha estat Occident qui sempre ha fet el discurs històric, i ha utilitzat els seus paràmetres per escollir uns models unics i vàlids per a escriure lahistòria dels pobles i, fins i tot negar`elslhi. Ens trobem doncs davant d'un relat historic que mostra un desconeixament profund -quan no menyspreu- per “ l`altre”, donat precisament per les tesiseurocentristes que presuponien la superioritat de la cultura y civilització europea enfront a d' altres civilitzacions i cultures del mon.
Avui, els historiadors europeus són més conscients que hi ha unaalteritat diferent d’occident i que Europa no és el centre del món.

El concepte de fer la història s' ha basat precisament en el document escrit, en la importància cabdàl doncs de l`aconteixement,en un temps lineal.. Als anys 60 Brauler fa una teoría sobre el ritme del temps i de les seves velocitats diferents en el procés històric. Es conscient del caràcter multidimensional del temps però elredueix en très dimensiòns : El temps lent _ el de la geohistòria, que pot abarcar segles i segles. el temps llarg- el de les estructures i conjuntures socials i polítiquesi el curt -el dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemología
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • Epistemologia
  • La epistemología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS