escuelas activas

Páginas: 4 (891 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2013
Amb aquesta investigació pretenem fer un estudi als documents publicats i estudis realitzats al que es denomina Escola Activa entre altres denominacions. També ho trobem per Escola Nova, i incloupedagogies Montessori, Waldorf i Steiner com a principals, i es basa en la concepció holística del ser humà.



(Villegas Soto, F.J., 2012)

A diferencia dels mètodes tradicionals de las escolesde ensenyança pública, la ensenyança Montessori, i en general aquests tipus de metodologies, es caracteritzen per l’aprenentatge individual y col·laboratiu, sense llibres de text, notes, exàmens y porllargs períodes on els estudiantes trien la seva feina. (Smith, 2008)

Més de 5.000 escoles dels EEUU segueixen aquest mètode d’ensenyança. Els alumnes Montessori de 12 anys demostren més habilitatssocials i acadèmiques(Smith, 2008)

Una de les característiques de aquest tipus escola és que els professors creuen que tots els nens tenen capacitat d’aprendre (McDermott et al, 1996), per tant,per l’efecte pigmalion, els nens no es senten discriminats, ni jutjats en cap aspecte, i es senten respectats en el seu ritme d’aprenentatges. D’aquesta forma poden desenvolupar d’una forma mésefectivitat les seves capacitats d’aprenentatge, i es senten lliures per mostrar a l’exterior totes les seves capacitat.

Es centren amb el que els nens poden fer o no poden fer, i no amb com ho fancomparant amb els altres nens. Es part de la concepció de que tots els nens són distints, i tots evolucionen amb el seu ritme.



Els nivells de lectura en les escoles actives a preescolar, pareix sersuperior que en l’escola tradicional, i pareix ser més eficient el mètode d’aprenentatge, i que és més efectiu amb la preparació dels nens per a l’educació primària i amb les habilitats de llenguatgea l’edat de 5 i 6 anys(Kayili & Ari, 2011). Respecte a les habilitats del llenguatge es defensa que aquest tipus d’escola té en compte aspectes com el teatre, i el joc lliure, amb nens de diferents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Escuela Activa
  • ACTIVIDADES POR ESCUELA
  • ESCUELA ACTIVA
  • La escuela activa
  • ¿Qué Es Una Escuela Activa?
  • Escuela activa
  • Escuela tradicional vs escuela activa
  • Ensayo escuela tradicional y escuela activa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS