ESPECTROMETRIA INFRAROJA IR

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014
ESPECTROMETRIA INFRAROJA IR
L’espectroscòpia d’infraroig es basa en interaccionar una molècula amb una radiació electromagnètica de la zona de l’infraroig, per determinar quines radiacionsconcretes és capaç d’absorbir. Quan una freqüència determinat d’Infraroig coincideix amb la freqüència de la vibració d’un enllaç d’un compost determinat, aquest absorbeix aquesta radiació (entra enressonància) passant d’un nivell de vibració fonamental a un altre nivell de vibració excitat. Al absorbir les radiacions una molècula, es formen una sèrie de pics a l’espectre que caracteritza els diferentsenllaços del compost analitzat.

En un espectre d’infraroig es representa a l’eix d’ordenades, la transmitància o l’absorbància i en l’eix d’abscisses es representa el nombre de l’ona(k) que és iguala l’invers de la longitud d’ona


Espectre 1

En aquest espectre es pot apreciar una banda d’absorció clara en la franja 1650-1760 que pertany a l’enllaç C=O. També es pot observar altresabsorcions menys important que son a la franja de 2850-3000 que pertany a l’enllaç C-H (alcans) i a la franja 900-1400, aquesta zona s’anomena empremta dactilar i no es dona molta importància a lesabsorcions.
Espectre 2
En l’espectre 2 es pot observar els pics en la franja entre 3230-3550 que pertany a l’enllaç O-H, H enllaçat en els alcohols, la franja 1610-1680 que pertany a l’enllaç C=C(alquens), la franja 3050-3150 de l’enllaç C-H (alquens). També com l’espectre 1 conté l’absorció de l’enllaç C-H (alcans) en la franja 2850-3000.
Un altre pic o absorció característic d’aquest espectre estroba en la zona d’empremta dactilar en la franja entre 1000-1300 que correspon a l’enllaç C-O.

Ciclohexanona 2-ciclohexenolDesprès d’observar les formules moleculars i analitzar els espectres podem confirmar que el primer espectre correspon a la molècula ciclohexanona i el segon pertany a 2-ciclohexenol....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Espectrometría IR
  • Practica N.8 Espectrometria De Infrarojo
  • Espectrometria
  • espectrometria
  • Espectrometria
  • Ir
  • sensor infrarojo
  • Barrera infraroja

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS