Estetica kantiana: genio y belleza

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2011
DEBAT SOBRE L’IDEAL KANTIÀ

Debatem a classe sobre dues idees fonamentals per la filosofia kantiana. L’ideal de bellesa i el de geni.
Comparem els conceptes amb la percepció que en tenim avui endia. Donem les nostres opinions, posem exemples i generem discurs.

EL GENI

Segons Kant l’idea de geni és un a priori que concedeix la naturalesa a un individu, és el talent natural que donaforma al art. Es tracta d’una capacitat espiritual, per la qual cosa no es pot demostrar empíricament.
La seva relació amb la natura és directe, i a través de les seves obres nosaltres (els altreséssers que no som genis) podem captar el principi transcendental que permet l’experiència de la naturalesa en sí mateixa. Sí no fos per les obres del geni només podríem captar els fets fenomènics.

Ladefinició de geni que ha sorgit del debat difereix d’aquest ideal.
Entenem l’idea de geni des d’un punt de vista cultural, el consens de la societat és el que ens permet denominar geni un individu.Moltes vegades els genis són considerats bojos perquè el seu comportament és avançat a la seva època. Realitzen un treball extraordinari pel que ta a la tècnica que utilitzen o be als conceptes quetracten, sobresurten de manera molt notable de la resta. El resultat del seu treball canvia l’enfocament o les normes que regeixen la disciplina en la que treballa.

Reconeixem com a genis Dalí,Gaudí, Einstein, Ferran Adrià, Leonardo Da Vinci, Mozart, i un llarg etc. Tots ells han set avançats al seus temps, i han significat grans avenços en els seus àmbits.

Personalment penso que el genisí que existeix, però que és fruit de la constància i el treball. D’aquesta manera em posiciono cap a una visió apresa del geni i no innata.
Podríem dir aleshores que qualsevol persona podria ser ungeni en potència.
Malauradament desenvolupar-se com a tal no és gens senzill. Aquí hi entra un gran ventall de variables com detectar quina és aquesta capacitat especial que ens podria fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estética y belleza
  • Estética y Belleza
  • Belleza y estética.
  • Belleza estética.
  • La Belleza Y La Estetica
  • estetica y belleza
  • Belleza y fealdad estética
  • Belleza y mímesis en la estética platónica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS