Estudiante

Páginas: 7 (1504 palabras) Publicado: 27 de abril de 2013

CAMPS DE MORVEDRE
S'anomenava Sagunt fins al segle XIX. És una comarca de creació moderna (comprèn l'antiga comarca de Vall del Segó i part de l'històrica Calderona, que ja no existeix) situada al nord de la província de València, amb capital a Sagunt. Limita pel nord amb la Plana Baixa, per l'est amb el mar Mediterràni, al sud amb l'Horta Nord, i a l'oest amb l'Alt Palància i amb Camp deTúria. El nom de Morvedre procedeix del llatí "Muri Veteri" i significa "Murs Vells" al·ludint a l'antiguetat de la població de Morvedre i de les seues muralles defensives.

SAGUNT
Sagunt té 66.259 habitants, és el dècim municipi del País Valencià. La ciutat té dos nuclis principals: el casc històric o Sagunt-Ciutat i el Port de Sagunt, situat a 5km del casc històric i on viu la major part de lapoblació.
Sagunt és una ciutat històrica. La ciutat iber-edetana era coneguda com Arse. Aníbal, general cartaginés, va asediar la ciutat al 219 a.C i aquesta va quedar destruida. La llegenda diu que els habitants de Arse demanaren l'ajuda dels romans i aquestos se la van negar. Per tant, tots es van llançar a una gran foguera per a no rendir-se. I així començà la Segona Guerra Púnica entreCartago i la República de Roma. Set anys després, els romans van eixir vencedors i recuperaren Arse, amb el nom de Saguntum. Aquesta nova ciutat ha format part de moltes civilitzacions degut a la seua posició estratègica a orilles del Mediterràni. Per aquest motiu, compta amb un gran nombre de ruïnes romanes i d'altres èpoques que es mantenen en molt bona conservació.
EL CASTELL
Una de les múltiplesmanifestacions que demostren la quantitat de civilitzacions que han viscut a Sagunt és el castell. Va ser construit pels ibers, els primers pobladors de la ciutat i els pobles posteriors: romans, visigots i àrabs, van deixar també la seua imprempta. Per la seua importància, va ser declarat Monument Nacional en 1931. Es divideix en set places:
La plaça d'Almenara, denominada Saluquia pels àrabs, ésla més oriental. En ella, es poden veure aljubs, paviments romans i construccions de les més diverses èpoques.
La plaça d'Armes o de Santa María Magdalena constitueix el nucli principal del castell i en ella s'aprecien les restes del fòrum romà, temples, fustos, columnes, es troba una roca tallada de l'època romana.
La plaça de la Conejera, també coneguda com la plaça dels nous pilars, degut aun antiquíssim aljub en el seu angle nord.
La plaça de la Ciudadela és el recint més elevat del castell. Antigament es va anomenar Hércules perquè tenia una torre amb el mateix nom que va perdurar fins la toma de la fortalesa per les tropes franceses el 1811.
La plaça del Dos de Maig, rep el seu nom per l'heròica defensa que es va fer d'ella contra les tropes del mariscal Suchet en la Guerra dela Independència. També cal destacar la plaça de San Ferran i d'Estudiants.
EL TEATRE ROMÀ
Fou contruit al segle I d.C. i és el primer edifici que va ser declarat Monument Nacional d'Espanya en 1896. Es va edificar aprofitant la concavitat de la muntanya i ofereix unes condicions acústiques excepcionals per a la celebració d'events musicals i teatrals. Té una capacitat per a 4000 espectadors.Una de les parts més importants és l'Ima Cavea, que la formen les grades més pròximes a l'escenari i és on es sentaven els senadors i els personatges més representatius de la societat.
El teatre ha sofrit molts danys al llarg de la seua història. Les pèrdues més grans foren durant la Guerra de la Independència. Aquest teatre fou objecte, entre 1992 i 1994, de la primera rehabilitació globald'un monument romà realitzada a Espanya, a pesar de les moltes persones que no volien que aquest teatre es reformara.
CIRC ROMÀ
Un dels monuments romans a Sagunt que ha arribat en millors condicions al nostre segle ha sigut el Circ. El Circ de Sagunt estava situat en la zona septentrional de la població i junt al riu Palancia, i la superfície que ocupava es trobava delimitada pels actuals...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS