Estudiante

Páginas: 3 (622 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
MONUMENT O TEMPLE DE LES NEREIDES
FITXA TÈCNICA:
Títol: Temple o monument de les Nereides
Autor: Desconegut
Cronologia: 410-400 a.C.
Materials utilitzats: Pedra
Sistema Constructiu: ArquitravatEstil: Grec Hel·lenístic
Tipus: Temple funerari
Localització: Xanthos (lícia), en l’actual Turquia

COMENTARI:
El temple o monument de les Nereides és una obra arquitectònica que es troba al’època grega hel·lenística, al voltant dels anys 410-400 a.C.
EL monument, no gaire gran, està recolzat sobre un gran podi, de caràcter ciclopi amb la última fila de d’alt isòdom, de 6m d’alçada. Lacolumnata jònica, esvelta i estilitzada, dona dinamisme i harmonia a l’obra i són les principals fons de sosteniment de l’entaulament. Entre les columnes, es troben les estatuetes de les Nereides, unesnimfes que en la mitologia grega eren les cinquanta filles de Nereu i Doris. L’entaulament està compost per un arquitrau format per grans blocs de pedra ciclopis. Sobre aquest s’hi troba el fris i unacornisa que sosté sobre ella la coberta de l’estructura. Aquesta coberta està composta pel timpà, on s’hi troba representada la victòria del príncep Lici. Hi ha un altre fris inferior, el qual fareferència al Partenó, ja que representa una escena fictícia mentre que el fris superior sí representa l’escena real del personatge. Sobre el timpà es troba la sima o coberta a dues aigües. El templesegueix un seguit de línies verticals i horitzontals creades pels diferents elements que composen l’obra.
La planta és quadrangular i hexàstila, de gran altura i decorada amb dos registres amb relleus,els quals sostenien un petit edifici a l’interior d’aquesta planta, amb forma de temple perípter. La cel·la que hi havia dins aquest templet era una càmera sepulcral, la qual contenia les restesfuneràries del difunt. El conjunt de l’obra es bastant asimètric, ja que hi ha molta diferència entre el gran podi i l’obra arquitectònica que s’hi troba sobre d’aquest.
L’època hel·lenística és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • El estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante
  • Estudiante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS