Etngrafies De La Juventut" "Pel.Licula El Blog

Páginas: 14 (3425 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2012
Introducció
Mitjançant l’anàlisi de la pel•lícula “el Blog” faré una aproximació dels adolescents contemporanis mitjançant les aportacions que ens fa l’antropòloga Margaret Mead en “Adolescència, sexo y cultura en Samoa (1928)” que ens porta a reflexionar sobre l’adolescència dels anys 20 EEUU i la contemporània actual.
Entenem que l’antropologia és el coneixement del esser humà i les premissesbàsiques del coneixement antropològic es per comparació generalització. El mètode etnogràfic és i ha estat el mètode de recerca per excel•lència en l’antropologia.
La mirada de l’antropologia parteix de dos eixos principals:
1- Analitzar la diversitat de formes de viure en societat i de representacions del món social que han creat els essers humans.
2- Una pràctica científica tendent acomprendre els fenòmens socials des de a perspectiva dels propis actors implicats ( punt de vista de “l’altre” o punt de vista “natiu”) , per mitjà d’un mètode específic; el mètode etnogràfic.
L’antropologia es dedica a l’estudi comparatiu de les societats i ens permet fer comparacions interculturals sobre la sexualitat i els grups d'edat i arribar a la conclusió que ambdues categories són el productede construccions socials i culturals relatives en l'espai i el temps.
Margaret Mead a partir del seu mètode etnogràfic ens realitza el seu treball en Samoa on va conviure per poder observar la llibertat sexual de les nenes i el pas de l`infància a l’adolescència on va explicar perquè no experimentaven, cap frustració, crisis ni angoixes en l’adolescència.
Durant el recorregut d’aquestacomparació Margaret Mead , ens apropa en el seus estudis, de com aquest pas de la transició de la vida infantil a la vida adulta en una altre societat i cultura, es manifesta de manera diferents d´acord amb les condicions i les circumstàncies socioculturals que envoltaven als seus protagonistes.
Els canvis físics que presenten entre els adolescents són els mateixos que els de la societat actual i delsEEUU dels anys 20?
Començarem per afirmar que en Samoa, els canvis físics que presenten entre els adolescents són els mateixos que els de la societat actual i dels EEUU dels anys 20, però que aquest canvis físics que evidencien el pas a l’adolescència no condiciona res traumàtic per als nens i nenes. L’única diferencia que es pot constatar es per exemple que aquest trets físics: alçada,menstruació... son absents en la que es considera més jove i present en la més adulta, és aquest canvi la única diferencia. En altres paraules els canvis corporals no van lligats al desenvolupament agitats de continguts emotius tals com els sentiments religiosos o idealistes, ni al intens desitj d’afirmar el Jo contra la autoritat, la adolescència no es considera una angoixa emocional ni mental, noimplica conflictes paral•leles al desenvolupament corporal.
Per contra a la societat dels anys 20 dels EEUU i actual, ens trobem que aquests canvis son viscuts tant per l’individuo com per la societat, com una etapa “problemàtica”.
A través de l’observació i comparació d’altres civilitzacions l’antropòloga Margared Mead, ha pogut constatar que determinats trastorns que pateixen els adolescentssón deguts a la nostra cultura, i que el pas de la infància a la adolescència es un problema recent, ja que a les civilitzacions primitives no es coneixia. Aquest problema a les civilitzacions primitives era evitat per mitjà de unes cerimònies d’iniciació, gestos rituals que són destinades a oferir l’arribada a la adolescència sense fer pasar al nen per angoixes, sinó de una manera habitual.
Elperíode que marca el pas de l´ adolescent i la seva durada son condicionades per les disposicions culturals per mitjà de que una societat fomenta el pas de l´etapa infantil a l´adulta i a Samoa aquest pas no existeix.
Com és el pas de l´ infància a l´etapa adulta en Samoa, EEUU dels anys 20 i els adolescents actuals?
Els estudis que va realitzar Margaret Mead en Samoa, ens explica que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Blog
  • Blog
  • Que Es Un Blog
  • Blog
  • trabajo pel.licula
  • Blog
  • Blog
  • Blog

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS