Eutanasia

Páginas: 3 (571 palabras) Publicado: 26 de diciembre de 2010
L’ eutanàsia

1. Definició d' eutanàsia:

La paraula eutanàsia significa, etimològicament, bona mort. En l' ús actual s' entén com acció o omissió destinada a provocar la mort d' un malaltque estigui informat i pronosticat del seu estat a petició lliure i voluntària del pacient i amb l' objectiu d' evitar-li els patiments que li resultin insuportables.
Aquest procés ha quedat restringitals cassos en els que un metge subministra a un pacient terminal un medicament o combinació d' ells per acabar amb la seva vida.
En els països on l' eutanàsia esta regulada, un metge que no porti elcas a de certificar que es compleixen tots els requisits per dur-la a terme. Els cassos s' han de comunicar al jutge i aquest actua perquè no hi hagi cap tipus d' irregularitat o pressió.

2.Diferencia entre eutanàsia activa i eutanàsia passiva. D' on prové aquesta distinció? Discuteix sobre les fronteres entre eutanàsia activa, passiva, limitació d' esforç terapèutic i cures pal·liatives.L' eutanàsia activa és en la que un metge proporciona els medis per accelerar el procés de la mort, com per exemple, proporcionar-li un medicament (morfina). En canvi l' eutanàsia passiva tambéanomenada limitació d' esforç terapèutic, es quan el pacient viu a través d' una maquina (Ex. Desconnectar a un pacient d' una maquina de respiració). En aquest cas el procés es dur a terme sense elconsentiment previ del pacient.
Les cures pal·liatives es quan se li subministra a una persona la medicació per evitar l' angoixa i l' agonia ( ofecs, dolor, vomit, etc.).
És un procés que prové delsEstats Units, i es considera que l' eutanàsia activa, passiva indirecta i cures pal·liatives és tot el mateix, és a dir, ajudar a morir al pacient.

3. Quin països del món tenen legislació sobreeutanàsia. I sobre suïcidi assistit?

Països on esta legislada l' Eutanàsia: Holanda, Bèlgica.

Països on esta legislat el suïcidi assistit: Suïssa, Oregón (Estats Units).

4. Com està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eutanasia
  • Eutanasia
  • Eutanasia
  • La eutanasia
  • Eutanasia
  • Eutanasia
  • Eutanasia
  • Eutanasia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS