Execució del procediment higiene personal

Páginas: 8 (1867 palabras) Publicado: 23 de diciembre de 2010
5. Execució del procediment higiene personal

Per a portar a terme la higiene personal d’una persona, haurem de tenir en consideració:

-La seves preferències culturals, ètniques i religioses entorn aquesta pràctica.
-És necessari netejar la pell a intervals periòdics per evitar autoinfecció.
-Tot l’equip utilitzat, serà rebutjable i haurà d’estar net i sec. Es recomana que la gibrelletaper al rentat personal, sigui la mateixa i d’ús exclusiu durant el període que el pacient es trobi enllitat.
-Encara que el bany en el domicili correspongui als treballadors socials, l’ infermera proporcionarà guies respecte als productes dèrmics en pacients amb incontinència. Si el bany de llit és a un pacient terminal, l’ infermera intervindrà en la gestió de la cura assistencial.
-Oferir-lila possibilitat d’orinar, etc, abans de la higiene.
-En el pacients amb incontinència seguir la següent pauta:
1- Valorar la continència total.
2- Ús de productes de continència adients.
3- Utilitzar un pla de cures cutànies per reduir la lesió de la pell.
4- Evitar sabons que ressequin la pell. Utilitzar productes especials receptats i exclusius al propi pacient.
5- Tenir cura amb les cremesde barrera doncs poden contenir productes químics que irritin més la pell.
-No mourem innecessàriament al usuari, sobre tot, quan presenta dispnea. En els casos de pacients amb mascareta d’oxigen o cànula, els hi podrem retirar momentàniament per a netejar la cara, els cabells o la cavitat bucal.
-La comunicació verbal en malalts comatosos o greus, pot ser a través del tacte.
-Assabentar-nossi ha pres l’analgèsic corresponent doncs els moviments efectuats durant la higiene, poden incrementar-li el dolor.
-En pacients que no es renten habitualment, els informarem sobre els avantatges de fer-ho per exemple, si és un malalt que té febre i està suat, aprofitant el moment del bany i el canvi a roba neta.
-Observarem quan és que un malalt pot tornar a utilitzar la seva roba personal,doncs el fer-ho dóna individualitat.
-Quan un client té la capacitat, el moviment o la sensació d’una extremitat alterada de forma temporal o permanent (vies, etc.), necessitarà ajuda i formació de cóm vestir-se i desvestir-se. L’extremitat més dèbil o afectada es desvesteix primer i es vesteix primer.
-En els hospitals hi ha serveis de podologia especials per a persones amb diabetis o amb algunavasculopatia perifèrica. En aquest sentit, si no és contraindicat i la pacient ens ho demana, podem pintar-li les ungles amb esmalt adient.
-És necessari pentinar els cabells varis cops al dia doncs del fregament amb el coixí, tendeix a embolicar-se molt. Si el pacient és de llarga estada, hi ha serveis especials de perruqueria hospitalària (solen ser voluntaris).
-En els banys d’immersió,mesurarem la temperatura de l’aigua amb un termòmetre fins a 46ºC. Màxim. En tots els banys, tindrem en compte que una persona anciana i les que tenen neuropaties diabètiques o algun grau de discapacitat psíquica, poden tenir la capacitat alterada per jutjar la temperatura.
-Si no s’està segur de que tot el material i les instal•lacions a utilitzar estigui net, es tornarà a fer abans d’utilitzar-loper evitar infeccions creuades.
-Els dispositius d’elevació mecànica, seran utilitzats de manera lògica i adient a la sala de bany i al lloc on es troba el usuari.
-Procurarem no fer una mullena sobre el terra i eixugar l’aigua que s’hagi caigut.

Procediment per realitzar el bany complert en un malalt enllitat:

Un cop tenim assumida la nostra preparació, la del material necessari i elpacient, procedirem presentant-nos saludant pel nom al mateix, i explicant-li sempre el què li anem a fer. Li podem preguntar si es troba amb ànims per realitzar la higiene per a adaptar-nos-hi, podent-li fer una higiene complerta o parcial (ometent tòrax, abdomen, cames i peus en aquest últim).
En el cas de la higiene complerta d’un malalt enllitat tindrem en compte que hi haurà accions que ell...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Higiene personal
  • Higiene personal
  • higiene personal
  • Higiene personal
  • HIGIENE PERSONAL
  • HIGIENE PERSONAL
  • higiene personal
  • Higiene Personal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS