Execució del procediment higiene personal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1867 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 23 de diciembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
5. Execució del procediment higiene personal

Per a portar a terme la higiene personal d’una persona, haurem de tenir en consideració:

-La seves preferències culturals, ètniques i religioses entorn aquesta pràctica.
-És necessari netejar la pell a intervals periòdics per evitar autoinfecció.
-Tot l’equip utilitzat, serà rebutjable i haurà d’estar net i sec. Es recomana que la gibrelletaper al rentat personal, sigui la mateixa i d’ús exclusiu durant el període que el pacient es trobi enllitat.
-Encara que el bany en el domicili correspongui als treballadors socials, l’ infermera proporcionarà guies respecte als productes dèrmics en pacients amb incontinència. Si el bany de llit és a un pacient terminal, l’ infermera intervindrà en la gestió de la cura assistencial.
-Oferir-lila possibilitat d’orinar, etc, abans de la higiene.
-En el pacients amb incontinència seguir la següent pauta:
1- Valorar la continència total.
2- Ús de productes de continència adients.
3- Utilitzar un pla de cures cutànies per reduir la lesió de la pell.
4- Evitar sabons que ressequin la pell. Utilitzar productes especials receptats i exclusius al propi pacient.
5- Tenir cura amb les cremesde barrera doncs poden contenir productes químics que irritin més la pell.
-No mourem innecessàriament al usuari, sobre tot, quan presenta dispnea. En els casos de pacients amb mascareta d’oxigen o cànula, els hi podrem retirar momentàniament per a netejar la cara, els cabells o la cavitat bucal.
-La comunicació verbal en malalts comatosos o greus, pot ser a través del tacte.
-Assabentar-nossi ha pres l’analgèsic corresponent doncs els moviments efectuats durant la higiene, poden incrementar-li el dolor.
-En pacients que no es renten habitualment, els informarem sobre els avantatges de fer-ho per exemple, si és un malalt que té febre i està suat, aprofitant el moment del bany i el canvi a roba neta.
-Observarem quan és que un malalt pot tornar a utilitzar la seva roba personal,doncs el fer-ho dóna individualitat.
-Quan un client té la capacitat, el moviment o la sensació d’una extremitat alterada de forma temporal o permanent (vies, etc.), necessitarà ajuda i formació de cóm vestir-se i desvestir-se. L’extremitat més dèbil o afectada es desvesteix primer i es vesteix primer.
-En els hospitals hi ha serveis de podologia especials per a persones amb diabetis o amb algunavasculopatia perifèrica. En aquest sentit, si no és contraindicat i la pacient ens ho demana, podem pintar-li les ungles amb esmalt adient.
-És necessari pentinar els cabells varis cops al dia doncs del fregament amb el coixí, tendeix a embolicar-se molt. Si el pacient és de llarga estada, hi ha serveis especials de perruqueria hospitalària (solen ser voluntaris).
-En els banys d’immersió,mesurarem la temperatura de l’aigua amb un termòmetre fins a 46ºC. Màxim. En tots els banys, tindrem en compte que una persona anciana i les que tenen neuropaties diabètiques o algun grau de discapacitat psíquica, poden tenir la capacitat alterada per jutjar la temperatura.
-Si no s’està segur de que tot el material i les instal•lacions a utilitzar estigui net, es tornarà a fer abans d’utilitzar-loper evitar infeccions creuades.
-Els dispositius d’elevació mecànica, seran utilitzats de manera lògica i adient a la sala de bany i al lloc on es troba el usuari.
-Procurarem no fer una mullena sobre el terra i eixugar l’aigua que s’hagi caigut.

Procediment per realitzar el bany complert en un malalt enllitat:

Un cop tenim assumida la nostra preparació, la del material necessari i elpacient, procedirem presentant-nos saludant pel nom al mateix, i explicant-li sempre el què li anem a fer. Li podem preguntar si es troba amb ànims per realitzar la higiene per a adaptar-nos-hi, podent-li fer una higiene complerta o parcial (ometent tòrax, abdomen, cames i peus en aquest últim).
En el cas de la higiene complerta d’un malalt enllitat tindrem en compte que hi haurà accions que ell...
tracking img