Fibra de carbono

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2010
Fibra De Carboni
*Interempresas > Plàstic > Articles i notícies > Altres articles > La fibra de carboni, un material per al segle 21 - 15/03/2007
La fibra de carboni, un material per al segle 21La fibra de carboni és el desenvolupament més recent en el camp dels materials composts seguint la idea que unint fibres sintètiques amb diverses resines, es poden aconseguir materials de baixadensitat, molt resistents i duradors.

Pascual *Bolufer. Físic de l'Institut Químic de Sarrià

La fibra de carboni (FC) es va desenvolupar inicialment per a la indústria espacial, però ara, en baixarde preu, s'ha estès a altres camps: la indústria del transport, aeronàutica, a l'esport d'alta competició i, últimament trobem la FC fins a en carteres de butxaca i rellotges.
La FC està composta permolts fils de carboni en forma de bri. Existeixen moltes classes de FC amb propietats diverses, adaptades a moltes aplicacions.
Per fer-nos una idea, prou comparar la FC amb l'acer:
CaracterísticaFC Acer
*Mód. de resistència a la tracció 3,5 1,3
Resistència específica 2,0 0,17
Densitat 1,75 7,9
La seva resistència és gairebé 3 vegades superior a la de l'acer, i la seva densitat és 4,5vegades menor.
Quant a mòdul d'elasticitat hi ha una àmplia gamma de FC des de 240 fins a 400.
Altres propietats molt apreciables en la fibra de carboni són la resistència a la corrosió, al foc i inèrciaquímica i la conductivitat elèctrica. Davant variacions de temperatura conserva la seva forma.
És un cas comú de metonímia, en el qual se li dóna al tot el nom d'una part: el nom de les FC quereforcen la matriu de resina.
La fibra de carboni és un polímer convertit en fibra. En la majoria dels casos, les FC romanen com a carbó no *grafítico. El terme fibra de grafit solament està justificat,quan les FC han estat sotmeses a un tractament tèrmic de *grafitización (2000-3000 ºC),que els confereix un ordre cristal·lí tridimensional, observable mitjançant rajos X.
La cristal·lografia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FIBRA DE CARBONO
  • fibra de carbono
  • Fibra De Carbono
  • Fibra De Carbono
  • Fibra de carbono
  • fibra de carbono
  • Fibra de carbono
  • Fibras De Carbono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS