Filosofia

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
Descartes proposa un metode basat en el metode matematic i que sigui universal. Descartes vol evitar l’error i per això aquest metode permetra augmentar els nostres coneixements. Per aplicar aquestmètode, descartes confía en les facultatsde la ment: la intuicio, que es la concepcio fácil i distinta d’una ment pura i atenta, i la deduccio, on les coses cal que siguin deduides a partir deprincipis verdaders coneguts . Descartes exposa les regles del seu metode: l’evidencia: no admetre mai com a verdaera cap cosa sense coneixer amb evidencia que ho era. L’analisi: dividir cada una de lesdificultats que exemines en tantes parts com sigui posible. La síntesi: conduir per ordre els pensaments, comensant pels objectes mes simples als mes complexos. L’enumeració: realizar en tot uns recomptescomplets i gerenals que es pugui estar segur de no ometre res.

La substancia es allò que es en si mateix i es concep per si mateix. La substancia divina manifesta la seva essència de moltesmaneres, cadascuna es un atribut, però només podem conèixer dos d’aquests atributs, l’atribut del pensament i l’atribut de l’extenció, que són les dos substancies creades que havia distingit Descartes.Atribut es allò que l’enteniment percep en la substancia com a constitutiu de la seva escencia. Deu es una cosa pensant, extensa i infinita. Per mode es les modificacions de la substancia. El mode delpensament es l’anima i el de la cosa extensa es el cos.
Les monades son els atoms de la realitat, les substancies simples que formen les compostes i com que son simples no tenen parts. Les monadessimples nomes poden desaparèixer si son aniquilades. Les compostes es formen per agregació o separació de les monades simples. L’home es una agregació de monades sota una dominant, que es l’animaracional, que li permet acostar-se a Deu. Cada monada evoluciona amb les evolucions de les altres monades però sense comunicar-se, que se’n diu la harmonia preestablerta. Les veritats de rao, son lògiques i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS