Francesc Vicent Garcia

Páginas: 3 (599 palabras) Publicado: 22 de enero de 2013
-------------------------------------------------
Francesc Vicent Garcia i Torres

Biografia
Vicent Garcia,  conegut amb el sobrenom de Rector de Vallfogona, fill de FrancescGarcia i Margalida Ferrandis va néixer a Tortosa l'any 1579. Suposadament cursà els estudis eclesiàstics a Barcelona, tot i així el 1605 fou ordenat sacerdot de Vic, on va exercir de secretari del bisbeFrancesc Robuster. Dos anys després, guanyà per concurs la rectoria de Vallfogona de Riucorb, on va romandre fins al 1621. Aquest mateix any, fou nomenat secretari del bisbe de Girona Pere de Montcada.El 1622 es doctorà en teologia al Col·legi de Sant Jordi i Sant Maties a Tortosa. Va morir a Vallfogona de Riucorb el 2 de setembre de 1623.
Obra
Vicent Garcia és considerat el primer granescriptor de la literatura catalana barroca. La seva obra, que reuneix tots els gèneres, va inaugurar una escola literària que va durar fins ben entrat el segle XIX, quan la crítica literària d'aleshores elva considerar culpable d'haver castellanitzat la literatura catalana. Ja en vida va poder gaudir d'una gran popularitat que donà peu al fenomen que es coneix com a "vallfogonisme" (imitació del seuestil per part de molts autors catalans de l'època).
Com a poeta seguí els models dels autors castellans del moment, tant en l'aspecte formal com en la temàtica. Utilitzava un llenguatge moltcastellanitzat, artificiós, elegant i ple d’ironia i de tòpics literaris. Entre les poesies més conegudes destaquen: A una hermosa dama de cabell negre que se pentinava en un terrat ab una pinta demarfil, Epitafi a la sepultura d'un gran bevedor que morí de gota i el sonet Temps (tots tres de temàtiques ben diferents). Tot i la fama i l'extensa producció, gran part de la seva obra no va ser publicada finsdesprés de la seva mort.
Va escriure prosa, teatre i poesia. La seva visió del món era teatral, és a dir, el món es considera un teatre on cadascú té un paper assignat per Déu; tenia poca confiança...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesc vicent garcia
  • Francesc Vicent Garcia
  • Francesc Vicent Garcia
  • Poema A Una Hermosa Dama Del Cabell Negre... Per Francesc Vicent Garcia
  • Vicent Garcia VALORACIONS
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil. francesc vicent garcía
  • Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), “A una dama que, patint una gran set, li donà son galant un...
  • BIBIOGRAFIA DE VICENTE GARCIA HUIDROBO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS