Freud

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (689 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
• Teories del desenvolupament sexual: Sigmud Freud
Segons Sigmud Freud, la cultura te un paper fonamental en el desenvolupament dels infants, ja que provoca una certa restricció o sentiment deculpa cap allò que no ho fem com està indicat. Per això Freud explica el desenvolupament sexual a partir de quatre fases:
1.Fase oral ( 0 a 12-18 mesos)
Aquesta primera fase està relacionada amb elplaer dels infants en el moment de l’alimentació, en la qual tant els llavis com la boca tenen un paper important. Aquesta satisfacció anirà lligada en un primer moment en l’acte de menjar i, més tard,es convertirà en el punt inicial de satisfacció.
2. Fase anal ( 12-18 mesos a 3 anys)
En aquesta fase rep un paper molt important la neteja, ja que segons Freud es el moment on l’infant sent plaerdesprés de ser netejat quan ha defecat. Per tant l’interès del nen/a en aquesta fase es basa en la expulsió o retenció de femta, mètode pel qual expressarà el seu sentiment d’afecte o d’odi cap al mónexterior.
Segons Freud, en aquest moment es quan la cultura intervé imposant regles de conducta que afectaran en el moment de exteriorització de les pulsions.
4. Fase fàl•lica ( 3- 6 anys)
SegonsFreud en aquesta fase els infants, tant de gènere masculí com femení, no son capaços de entendre que hi ha dos genitals diferents, fet que fa que es produeixi un sentiment de inferioritat en el cas deles nenes, i un sentiment de por a la castració per part dels nens.
Gràcies a aquest sentiment de por a la castració per part dels nens, el nen supera el complexa de Edipo ( desig a la persona dediferent sexe i rebuig a la del mateix sexe ), el qual es produeix pel desig sexual del pare cap a la marea. D’aquesta manera la por farà que el nen deixi de desitjar a la mare.
Període de latènciaEn aquest període, segons Freud ,no hi ha interès ni desig en la sexualitat però que tornarà a aparèixer en la pubertat.
4. Fase genital ( 12 – 18 anys )
Aquesta fase coincideix amb la pubertat i...