Froebel aportacions

Páginas: 3 (586 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
La educació ha d’afavorir el desenvolupament integral del nen des de que son ben petits, per arribar a un nivell pre-escolar.
La educació ha de dirigir-se a afavorir i no a portar la contraria ales inclinacions naturals del nen, de les quals són cinc:
1. El moviment: el que com senyalarà ja Rousseau, significa no impedir els seus moviments i afavorir les activitats lúdiques. El joc es el queen l’adult es el treball i l’exercici.
2. A palpar els objectes materials: Froebel reconeix que el tacte es un altre medi perceptiu capaç d’entregar coneixement al nen i aconsella que aprengui, perexemple, a reconèixer les formes geomètriques per el tacte i no solament per la vista. També senyala que un ordre evolutiu de desenvolupament educatiu, es el medi que més aviat apareix.
3. Adesmuntar objectes: per que el nen desitja conèixer el món i com estan formats els objectes: passa del tot a les parts i les torna a integrar en un. Aconsella de mètode exemplar, dividir en trossos lesfigures geomètriques per a que el nen reuneixi els trossos en un tot amb sentit.
4. A cuidar les coses: a través del sentit de la propietat el nen aprèn a respectar els objectes i possessions del demés.Per exemple, se li ensenya a guardar les seves coses en el seu propi calaix i respectarà els dels altres nens. Se l’incita a ordenar més que els demés i mai tocar les coses dels altres.
5. Apreguntar-ho tot: el mestre diu que els nens que pregunten més són els més intel·ligents i que el que no pregunten són malalts o dements. El nen normal té una sed insaciable de coneixements. Per exemple,s’indica que en el Kindergarten les parets deuen estar cobertes de mapes, planells, cartes zoològiques i botàniques, de personatges històrics, de quadres d’escenes morals, accions heroiques, paisatgesnaturals, etc.
Aquestes idees eren summament innovadores, casi revolucionaries, recordem que als nens els comprimien amb faixes que els hi limitaven els seus moviments i només des de el primer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Froebel
  • Froebel
  • Froebel
  • Froebel
  • Froebel
  • froebel
  • FROEBEL
  • Froebel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS