Funcionamiento Banco Central Europeo

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2012
Resum text seminari 1 Política europea
Cómo funciona la unión económica y monetaria?
* Independència del BCE: establir la credibilitat i reputació
Pq BCE? permetre que els políticsestableixin el tipus d’interès pot conduir cap a un cicle econòmic motivat per incentius polítics i no per una lògica econòmica, pot conduir a una taxa d’inflació més alta que la òptima, i cap a una políticaque no resulta creïble davant d’operadors de divises nacionals i internacionals
Solució delegar la política monetària a un banc central independent, donant responsabilitat perquè estableixi els tipusd’interès i els objectius de la massa monetària. Estabilitat de preus a través ( i independència)
a) Una constitució
b) Duració dels mandats dels responsables dels bancs més llarg que elspolítics (8 anys)
c) Sancions a països
Com més independents són, aconsegueixen taxes d’inflació més baixes. El BCE és l’únic responsable d’aplicar la política monetària (no interferències delsgoverns). També necessita ser legítim antecedents sobre estabilitat i creixement econòmic. La reputació del banc milloraria si fos més transparent. Ell ha dit que NO, ja que fomentaria a interferènciespolítiques.
La separació de les polítiques monetària i fiscal també poden portar a problemes de coordinació. Si no es coordinen espiral de deute sense control. Per tant, delegar la política monetària enun banc central independent podrà ser creïble si existeix un acord paral·lel sobre com han de gestionar els polítics la política fiscal i l’endeutament públic.
* Presa de decisions en el BCE(Comitè executiu)
El president presenta un informe anual al Ecofin i a la Comissió d’assumptes econòmics i monetaris del parlament europeu.
La supervisió política de les decisions del BCE probablementno provoqui conflictes si els cicles econòmics nacionals estan sincronitzats. Si hi ha cicles econòmics asimètrics i unes economies nacionals creixen més que altres, és més problemàtic arribar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Banco central europeo
  • Banco Central Europeo
  • De aristóteles al banco central europeo
  • BANCO CENTRAL EUROPEO definitivo
  • Banco central europeo
  • Banco central europeo
  • Banco Central Europeo
  • El banco central europeo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS