Gestión de la calidad

Páginas: 9 (2167 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2012
RELACIÓ DELS SISTEMES DE QUALITAT AMB QUALITAT TOTAL
GESTIÓ DE LA QUALITAT


ÍNDEX
1) Índex 2
2) Capítol I: La seva empresa i la qualitat 3 - 5
3) Capítol II: Homologacions certificacions i marques de qualitat 6 – 8
4) Capítol III: Qualitat total 9 - 10

1) Capítol I: La seva empresa i la qualitat
El text proposa a les empreses que s’ha d’aplicarun sistema de qualitat per a que el negoci pugui créixer i no es mori per no haver pogut adaptar-se les circumstàncies canviants del mercat.
La qualitat total està d’acord amb això per aquest fet proposa una millora del que es fa amb l’establiment d’objectius de millora.
Defineix la qualitat com les característiques que ha de tenir el producte o servei per tal de ser útil i complir amb les sevesfuncions però, també ha d’aportar altres elements diferenciadors com la terminació i aparença o el cicle de vida.
La qualitat total defensa aquest concepte però diu que la qualitat no sols ha d’estar als processos sinó que també es important aplicar-ho a la gestió.
També ens explica com la globalització fa que aquests criteris i exigències, per part dels consumidors, tant de productes com deserveis es vagin unificant. Aquest fet fa facilita l’aparició de criteris normalitzats de Qualitat, això fa que es defineixen els criteris que han de complir les empreses, productes i serveis per tal d’aconseguir el “títol” o “carnet” internacional que garanteix que l’empresa en qüestió compleix i està subjecte a les normes internacionals de qualitat.
Com que aquests criteris són prou importantsno solament s’ha implicar una línia de treballadors sinó que també s’han d’implicar altres agents com l’Estat, les empreses, els consumidors, els organismes de normalització.
La qualitat total defensa aquest concepte dient que s’han d’implicar els treballadors de l’empresa a qualsevol nivell que es troben i també si vol el treballador pot fer els seus propis sistemes d’autocontrol. També diu queper aconseguir-ho cal la participació i col·laboració de tots i ho aconseguirem amb activitats que ho promoguin. A més aporta que el treball en equip ajuda i motiva a les persones per assolir els objectius de millora. Un altre element de motivació es el reconeixement a les persones per l’esforç en la millora.
Normalitzar es posar per escrit i sotmetre a normes tota la feina que fa cada treballadoral seu lloc de treball amb això es pretén garantir la feina es faci de manera correcta, millorar la feina que s’estigui fent de manera ineficient; aquest es un sistema de renovació continua.
Amb l’aplicació de normes es vol aconseguir evitar malentesos, errors i repeticions de feina que es generen sovint per la comunicació verbal de les tasques; ja que això pot generar un problema de qualitat iafectar a la satisfacció de la clientela i la seva continuïtat.
Però l’aplicació de tot això no ha de generar un cost elevat per a l’empresa ja que qualsevol empresa pot redactar les seves normes segons els seus criteris, es a dir quins procediments utilitzar, com i quan fer-los; excepte les tasques i procediments descrits per llei.
La qualitat total està d’acord amb això però afegeix quel’empresa ha de saber diàriament que ha de fer, qui ho ha de fer i on s’ha de fer. I dui que ha de seguir els següents passos: prendre consciència de que s’ha d’aplicar un sistema, decidir-se a fer un projecte i posar-lo en marxa, comprometre’s amb les exigències tant de l’empresa com de les normes, posar en pràctica els canvis, millores e innovacions, controlar si l’eficiència de les millores estanorientades a la clientela, rendibilitat i seguretat de l’empresa.
La Norma Internacional ISO 9000 explica l’obligatorietat de complir els requisits bàsics i genèrics comuns a tot tipus d’empreses. Defineix que s’ha de normalitzar i amb quines directrius bàsiques s’ha de fer. Algunes s’han d’aplicar abans que altres segons les repercussions que tinguin ja que ha graus, preferències, prioritats i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gestion de calidad
  • Gestion de la calidad
  • Gestion De Calidad
  • Gestión De La Calidad
  • Gestion de calidad
  • Gestion De Calidad
  • Gestión De La Calidad
  • Gestion De La Calidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS