Ghfg

Páginas: 5 (1221 palabras) Publicado: 20 de enero de 2011
Formació I Orientació Laboral – 4.654.500, màxim atur.

1- a) Explica i analitza les diverses problemàtiques que mostren els experts.

Una de la problemàtica de la temporalitat es que una empresa ja busca de bon principi tenir aquests tipus de contractes, això es degut a que l’empresari no vol importar una màquina perquè llavors també haurà de formar a un treballador per fer anar lamà1quina, llavors contracten dos treballadors temporals, que aquests són més lents però fan la mateixa feina.

b) Quin gruix significa aquesta temporalitat a Espanya? Creus que ve donada pe una llei més permissiva o bé per la pròpia composició dels sectors econòmics del país?

La temporalitat a Espanya significa el 34 % dels contractes i a Catalunya del 27%, jo crec que això ve donada per lallei que es permissiva i per la pròpia composició dels sectors econòmics del país, perquè si a un empresari li surt més varat fer un contracte temporal que un indefinit doncs l’empresari mirarà per la seva butxaca. Ens els sectors que hi ha més contractació temporal és en els mercats que no tenen tant de valor afegit (Construcció, agricultura,...) i els sectors amb més valor afegit no hi ha tantscontractes temporals (administració, financer,...) aquest s’acosta a Europa.

c) Quin és el “Model Danés”? És enfocat com una possible solució?

El Model Danés és per la part dels contractes, és fer contractes on la indemnització per acomiadament creixi durant el temps. La Despesa Pública és més alta que a Espanya. Aquest model es una possible solució el que passa és que els sindicatsdiuen que els treballadors perden drets, però el que busquen és un equilibri entre el treballador que no té re i el treballador que té més.

2- a) Què determina la nova normativa laboral del 2010 sobre aquests? Quins efectes positius i negatius poden tenir aquests canvis?

La nova normativa laboral del 2010 diu que un treballador pot ser acomiadat quan dels resultats de l’empresa, se’ndesprèn una situació econòmica negativa ( el treballador rep una indemnització de 20 dies per any treballat). Si l’acomiadament és no justificat el treballador ha de ser readmès o pagar-li una indemnització de 33 dies per any treballat.
Uns efectes negatius és que els treballadors perden una protecció jurídica.

3- a) Quines opinions mostren els experts sobre aquests?

L’opinió dels experts sobrela negociació col·lectiva és que en èpoques de crisis és molt difícil rebaixar sous , és més cada any van pujant. Els països amb menys afiliació sindical són Espanya França i Grècia., però tenen més cobertura de convenis col·lectius.
Els experts diuen que el problema no està en la legislació de la reforma perquè dona moltes possibilitats sinó que està en l’aplicació.
Aquets també diuen que elssindicats està molt bé que existeixin però els sindicats decideixen massa coses a esquenes dels treballadors.

4- a) Quina relació existeix entre l’educació i el mercat laboral?

La relació entre l’educació i el mercat laboral és bona sobretot per les mitjanes i grans empreses de tots aquells que surten de fer un FP. Però també hi ha un gran problema que és el fracás escolar que sónaquells joves que no es graduen a l’Eso i no poden seguir estudiant i això els i tanca moltes portes.

b) El Catedràtic Juan José Dolado afirma que “ el coste de oportunidad de permanecer en la escuela era muy alto”, a què es refereix? Què ha de fer aquesta gent per reincorporar-se al món laboral?

El catedràtic amb la afirmació “el coste de oportunidad de permanecer en la escuela era muyalto”, vol dir que es desaprofiten la gent , perquè surten molta gent de la universitat que no troba feina i estan fent de carters o classificant correspondència, això es a causa de l’excés de universitaris en la nostre societat.

c) Analitza el gràfic del percentatge de població amb els diferents nivells educatius . Quines implicacions té aquest gràfic per la societat? Quin paper juga...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ghfg
  • Ghfg
  • ghfg
  • Ghfg
  • Ghfg
  • Ghfg
  • ghfg
  • Ghfg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS