GITANOS

Páginas: 11 (2580 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2014
Com és la vida dels gitanos actualment a Espanya?








Marc Seder Rom

Escola Elisabeth

Dia 8 d'Octubre de 2014

Josep Maria Raventós

ÍNDEX



1. INTRODUCCIÓ pàg.1
2. QUÈ SÓN ELS GITANOS? pàg.2
2.1 LA BANDERA, QUÈ SIGNIFICA? pàg.2
2.2 QUI VA COMPONDRE L'HIMNE? D'ON VE? pàg.3
3. D'ON VENENELS GITANOS? pàg.4
4. DADES DEMOGRÀFIQUES pàg.4
5. OFICI pàg.5
6. HABITATGE pàg.5
7. SALUT pàg.6
8. IMATGE SOCIAL pàg.6
9. DONA I IGAULTAT DE GÈNERE pàg.7
10. RELIGIÓ pàg.8
11. RELACIONS AMB ALTRES POBLES pàg.8
12. BODES GITANES pàg.9
13. CONCLUSIONS pàg.10-11
14. BIBLIOGRAFIA pàg.12
15. ANNEXOS pàg.131. INTRODUCCIÓ

Encara que en un principi volia escollir el tema del Barcelona World, finalment vaig escollir aquest tema perquè em va semblar molt curiós i interessant el fet d’aprendre coses sobre la cultura dels gitanos, d’on venen, la seva imatge social, com viuen (en la pobresa o en la riquesa) i altres coses que ara us explicaré, i finalment us explicaréuna entrevista que li he fet al pare d’un amic que és veí de gitanos, l’entrevista parlarà de com es viu sent veí de un gitano.

Sense tindre cap informació del treball ni res que em pogués servir d’ajuda la meva hipòtesi era que els gitanos eren una gran comunitat amb religió pròpia, costums pròpies, descendents de Llatinoamericans... però poc a poc, a mesura que he anat fent el treball m’hedonat compte de que algunes coses de les que suponia eren són veritat i algunes altes no són veritat, però gracies a aquest treball he pogut rectificar la meva hipòtesi sobre els gitanos i ara ja sé moltes mes coses sobre ells certes.

Els objectius, com ja he comentat abans, són principalment aprendre el màxim possible sobre la actualitat gitana a Espanya, fer un bon treball i una bona exposicióamb la finalitat de gaudir mentre que faig el treball.

He disposat de 2 fons d’informació, una d’elles la podem dividir en dos, aquestes fonts m’han servit de molta ajuda per fer el treball, les quals han sigut: font oral (l’entrevista), i dos tipus de fonts escrites (pàgina web i llibre). Gràcies a questes fonts de les que he disposat, el treball ha sigut més fàcil de fer, ja que sense aquestesfonts d’informació, no hagués sigut possible fer el treball.











2. QUÈ SÓN ELS GITANOS?

El poble gitano, poble rom, gitanos o romanís és un *grup ètnic divers que viu principalment a l'Europa del Sud i de l'Est, l'Orient mitjà, l'Àsia menor, als EUA i Amèrica Llatina. A Espanya, es diu calé per a referir-se a la persona, o caló per a referir-se a la llengua pròpia. El diainternacional del Poble Gitano es celebra el 8 d'Abril recordant aquell dia de 1971 a Londres on es va instituir la bandera i l'himne de la comunitat. L'himne s'anomena Gelem Gelem.

*Grup ètnic: Pertànyer a una comunitat humana definida per criteris culturals o lingüístics.


2.1 LA BANDERA, QUÈ SIGNIFICA?

La bandera gitana consta de dues franges horitzontals: de color blau, a la partsuperior, que representa el cel; i de color verd, a la part inferior, que representa el camp. Al mig de les franges s'inclou la roda de carro, que simbolitza la llibertat del poble gitano, repartida per tot el món.






2.2 QUI VA COMPONDRE L'HIMNE? D'ON VE?

Va ser compost pel gitano iugoslau Jarko Jovanovic a partir d'una cançó popular gitana de l'Europa de l'Est. Els seus versos estaninspirats en la persecució dels gitanos pels nazis en la Segona Guerra Mundial. Va ser adoptat oficialment al Primer Congrés Gitano celebrat a Londres el 1971.


































3. D'ON VENEN ELS GITANOS?

Provenen la major part de les regions índies de Panjab i el Rajasthan. Van emigrar cap a Europa i el nord d'Àfrica per l'Iran al voltant del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gitanos
  • Los gitanos
  • Gitanos
  • Los gitanos
  • Gitanos
  • gitanos
  • gitanos
  • Gitanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS