Guerras olvidadas: cabinda

Páginas: 13 (3123 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2010
Un conflicte polític, la selecció de Togo víctima mortal

Un autobús plé de passatgers de la selecció togolenya, es dirigia cap a la regió de Cabinda (Angola). En aquest país és on s'anava a celebrar la disputa de la copa Africa 2010. en plé viatge aquest autobús, entrava a la regió de Cabinda i un grup radical d'independentistes de Cabinda van començar un tiroteig contra aquest autobús.La violencia no té fronteres i aquesta vegada, el futbol n'és la víctima. Els jugadors de la selecció de Togo, els quals al creuar la frontera entre el Congo i Angola han patit un atac del FLEC (Front de Liberació del Estat de Cabinda), un grup radical d'independentistes.

El 10 de Gener es va celebrar la Copa Africa i va ser en una de les seves seus (Cabinda) on es dirigien els jugadors.

Enaquest atentat van resultar morts el conductor i 7 membres de la delegació van acabar ferits, dos d'ells futbolistes.

Desde aquest esdeveniment, la selecció de Togo es va plantejar de no participar en la Copa Africa.

TOGO ES RETIRA DE LA COPA AFRICA

El numero de morts confirmats van ser tres: el segon entrenador, el cap de prensa y el conductor de l'autobus.

Després de l'atac,l'equip va decidir que no participaria en la Copa Africa. Van ser uns 15 minuts que va durar el tiroteig. Togo no va avisar quan arribaria a Angola i a més ho va fer en autobús i no en avió que és com així marcaven les normes de seguretat.

El Govern de Togo va confirmar la retirada de la seva selecció de la Copa Africa de futbol.
Pascal Bodjona, el ministre d'Administració territorial de Togo vacomunicar a la prensa: ``No podem seguir en aquestes cirscuntacies dramatiques en la competició´´. Va asegurar que els jugadors estaven commocionats per la qual cosa el Govern va decidir retirar el seu equip.

Previament, el Govern d'Angola había confirmat la retirada de Togo en unes declaracions del seu Ministre de Comunicació Social, Manuel Rabelais. També va comunicar que el campionats'iniciaria sense problemes y va garantir la seguretat durant el torneig.

També el ministre de Joventud i Esport d'Angola, Gonzalvez Muandumba va repetir que l'atentat no afectaria la organització i que la competició continuaria sense problemes. Va declarar: ``Reforçarem i redoblarem tot el mecanisme de seguretat ja que tenim totes les condicions per garantitzar l'exit, la tranquilitat i la seguretatde les persones i els seus bens, previst en els plans de la organització´´.

Cap altre país va anunciar la seva retirada de la Copa Africa encara que uns quants paisos com per exemple Ganha volia donar un cop de solidaritat a Togo i retirar-se del campionat.

TOGO ES RETIRA, CONTINUEN LES AMENAÇES I AUGMENTEN ELS DUBTES CAP AL MUNDIAL

A la regió de Luanda (Angola), molts es mirensorpresos. Ningú enten com va succeir, es creia que era un producte d'un malson, pero no, és real. Els tirs, els morts. Per això sense dubtes, la seguretat va ser un dels grans temes per a la continuitat de la Copa Africa de Nacions, pero sobretot, es mirava cap al campionat mundial que se celebrava a Sud-Africa.

La selecció de Togo va ser obligada a volar a Lomé, la capital del seu país. Elsfutbolistes volien jugar pero el seu govern va ser contundent. Els jugadors volien jugar per honor a les victimes de l'atentat pero el govern no ho va veure així. La selecció va tornar en un avió privat enviat per el primer ministre togolés, Gilbert Fossoun Houngbo.

L'omnibus de Togo va ser atacat un divendres per un grup separatista d'Angola en la regió de Cabinda, en la frontera entre el Congo iAngola. Allà van morir l'ayudant del director tècnic Amalete Abalo i el cap de prensa de l'equip Stanislas Ocloo. El porter Kodjovi Obilale es va mantenir crític en l'hospital de Johannesburg, pero malauradament als pocs dies va morir.

En principi, es deia que el chofer de l'omnibus Antonio Quaresma de 38 anys, també había mort, pero això va ser negat per per Carlos Zeca, secretari de salud de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • NO OLVIDAR LA GUERRA
  • Historias Olvidadas De La Guerra Cristera.
  • Los olvidados
  • Los olvidados
  • Los Olvidados
  • LOS OLVIDADOS
  • Informe de Lectura-“La tentación del olvido: guerra, nacionalismo e historia en el Perú”,
  • Los olvidados

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS