Historia del arte

Páginas: 3 (550 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015



















HISTÒRIA DE L'ART








Carla Pérez
2nBatxA

Informació sobre l'autor:

Pál Szinyei Merse (també conegut Paul von Szinyei-Merse, 4 juliol 1845fins 2 febrer 1920) va ser un pintor hongarès i polític.
Nascut a Szinyeújfalu, Hongria (avui Chminianska Nová Ves, Eslovàquia), va aprendre pintura a l'Acadèmia de Belles Arts de Munic sota Karl vonPiloty. Ell era un amic de Wilhelm Leibl i Hans Makart. Seves són algunes de les primeres obres de l'impressionisme a Hongria i Europa Central.
A la Fira Mundial de 1873 a Viena va guanyar unamedalla amb la seva pintura Bath House.
Szinyei ser també un polític actiu. Va ser triat per al Parlament d'Hongria, on va lluitar per la modernització de l'educació artística. Va morir el 2 de febrer1920, només quatre mesos i dos dies abans que el tractat de Trianon, en Jarovnice, que va passar de la ciutat i tot el que ara és conegut com Eslovàquia a Txecoslovàquia recentment format.Impressionisme:
Encara que el terme impressionisme s'aplica en diferents arts com la música i la literatura, el seu vessant més coneguda, i aquella que va ser la precursora, és la pintura. El moviment plàsticimpressionista es va desenvolupar a partir de la segona meitat del segle XIX a Europa-principalment a França-caracteritzat, a grans trets, per l'intent de plasmar la llum (la «impressió» visual) il'instant, sense reparar en la identitat d'allò que la projectava. És a dir, si els seus antecessors pintaven formes amb identitat, els impressionistes pintaven el moment de llum, més enllà de les formessubjacents sota aquest.
Obra triada: (Picnic en Mayo)


Obres:


Lovers II. Jernye, 1918


SZÁZSZÉP KÉP (Centenars de fotos boniques)

ART AL CARRER DESDE BUDAPEST:

El Moll de la Fustaacull una instal·lació amb l'exposició de 26 rèpliques impreses de gran format d'algunes de les obres més significatives dels fons del Museu de Belles Arts de Budapest i la Galeria Nacional Hongaresa....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia del arte Arte gotico
  • Historia del arte Arte en India
  • Historia del arte arte impresionista
  • Historia del arte
  • Historia del arte
  • Arte islámico, historia del arte
  • Historia del arte
  • historia del arte-arte islamico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS