historia

Páginas: 4 (842 palabras) Publicado: 18 de marzo de 2013
 Unitat 3: La revolució industrial


*TECNOLOGIA I ECONOMIA:

-revolució agrícola: en la revolució agrícola va fer que haguéssin més aliments i primeres matèries,més mercats en zones rurals i treballadors en la indústria.
-revolució demogràfica: amb la revolució demogràfica la població comença a creixer molt ràpid, al haver-hi més gent hi haurà un aungmentdel consum, aixó significa que contra més gent creixi, més tindran que produïr i més treballs hi hauran.
-revolució dels transports: gràcies a la revolució dels transports va haber-hi un alterfort creixement comerç, els països amb més modernitzats o industrialitzat feien productes els quals els vendrien a les colònies, també van facilitar l'emigració, és a dir, podien portar a la gent aaltres països.

-divisió de treball(Taylorisme i fordisme):
taylorisme -> és la divisió dels treballas en el pasos d'una producció.
fordisme -> és una producció en cadena que la vacomençar a fer funcionar Henry Ford, aquesta producció en cadena es la conbinació de diferents màquines especialitzades nomines altes i més treballadors que aixó comportara més diners per l'estat.-societat anònima: el capital que es necessita per formar la empresa es transforma o es parteix en parts iguals o en accions, les persones que vólen formar part d'aquesta empresa tenen que comprar unad'aqestes accions o parts, així es com es convertiran en socis de l'empresa.

-concentració empresarial: és quan necessitem invertir cada cop més i quan volem controlar el mercat.~càrtel -> és la associació d'empreses que es dediquen al mateix sector i arriba a acords per controlar la producció i la distribució.
~trust -> diferentsempreses que s'agrupen voluntàriament amb l'objectiu de dominar el mecat i treures la competència.
~holding-> accions controlades per una mateixa empresa.




*IDEOLOGIES...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS