Hola

Páginas: 9 (2208 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2011
AUSCHWITZ

1.- INTRODUCCIÓ

Auschwitz va ser un complex format per diversos camps de concentració, d'experimentació mèdica i d'extermini en massa de presoners format pel règim de l'Alemanya nazi després d'invair Polònia al 1939 , Durant la Segona Guerra Mundial.

Està situat a uns 43 km a l'oest de Cracòvia, va ser el major centre d'extermini de la història del nazisme i on es calcula quevan ser assassinats entre 1,5 milions i 2,5 milions de persones, la gran majoria d'elles mongetes, a més de eslaus, presoners de guerra, etc, a més de mig milió per malalties i fam.

A la porta d'entrada a un dels diversos camps que componien el complex (Auschwitz I) es pot llegir el lema en alemany Arbeit macht frei (el treball us fa lliures) amb el que eren rebuts els deportats per les forcesSS que custodiaven el centre durant el període de funcionament, des de la seva obertura al maig de 1940 fins al 27 de gener de 1945, quan va ser alliberat per l'exèrcit soviètic.

Hi va haver tres camps principals i 39 camps subalterns.Els tres camps principals van ser:

1. Auschwitz I, el camp de concentració original que servia de centre administratiu per a tot el complex. En aquest campvan morir prop de 70.000 intel.lectuals polonesos i presoners de guerra soviètics.
2. Auschwitz II (Birkenau), un camp d'extermini i el lloc on van morir entre 1,5 i més 4 milions de persones. En aquesta secció eren ubicades les dones.
3. Auschwitz III (Buna - Monowitz), utilitzat com a camp de treball esclau per a l'empresa i els seus corresponents empresaris.

2.- HISTÒRIA
El 31 demaig de 1944 un avió de reconeixement britànic, un "mosquit" del 60è Esquadró de Reconeixement Fotogràfic, es va enlairar de la base aliada de Brindisi al sud d'Itàlia. La seva missió era internar-se més de mil quilòmetres després de les línies enemigues alemanyes, i sobrevolar el cor d'Europa, amb la finalitat de prendre una sèrie de fotografies aèries d'una factoria de combustible a Oświęcim(Auschwitz), a Polònia.
Casualment la tripulació sud-africana de l'aparell va deixar la càmera encesa, gravant al final de la pel lícula, feta des de 27.000 peus d'alçada (uns 9.000 m), les primeres imatges que realitzarien els aliats dels camps Auschwitz I i Auschwitz II-Birkenau.

Una missió posterior, el 25 d'agost de 1944, va gravar unes imatges des d'una altura inferior. Aquests fotogramesmostren clarament una filera de nouvinguts entrant per la porta propera al Crematori número 2, amb un tren al costat del camp, grups de presoners i les xemeneies fumejant.

Totes aquestes imatges, i algunes més, van ser enviades d'Itàlia a Gran Bretanya, per a la seva positivat i interpretació. Malauradament, el Servei d'Intel.ligència Britànic, fent deshonor al seu nom, va decidir analitzarúnicament les imatges que estiguin relacionades amb la producció sintètica de combustible de la factoria de Oświęcim, deixant la resta de fotogrames sense analitzar.Tots aquestes fotografies aèries no serien descobertes fins als anys 70, sense haver estat ni tan sols impreses en paper.

Pels aliats no eren cap novetat ni els camps de concentració, ni els camps d'extermini. A finals de 1942 el GovernPolonès a l'exili, emplaçat a Londres, ja havia denunciat l'existència de camps d'extermini, el juliol de 1944, cinc interns fugats van confirmar que Auschwitz era el destí final de tots els jueus que s'estaven movent d'un lloc a un altre a Europa.

És evident que els nazis, a través de les SS tenen tota la responsabilitat de l'ocorregut en els camps de concentració i d'extermini. Però mai s'hauriad'oblidar, que mentre uns assassinaven, altres miraven a una altra banda: grups sionistes denunciaven en el món lliure del que passava en els camps, mentre l'Oficina Britànica d'Afers Exteriors comptava entre les seves files amb gent com l'oficial que va declarar que "estem desaprofitant una quantitat desproporcionada de temps amb aquests jueus ploramiques".

La història del camp d'Auschwitz...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hola hola hola hola
  • hola hola hola hola hola
  • hola hola hhola hola y hola
  • hola hola hola
  • Hola Hola Hola
  • Hola Hola Hola
  • hola hola hola
  • Hola hola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS