Jabon

Páginas: 3 (748 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2011
FABRIQUEM SABÓ

El sabó és un producte o substància que s’utilitza per a la higiene personal i per a netejar o rentar determinats objectes. Actualment, a més, també és emprat per a decorar lacambra de bany. Es pot trobar en pastilla, com a pols o com crema.

Història del sabó:
El naixement del primer sabó es perd a l’antiguitat. Aquest article de neteja existeix des de fa molt de temps. Elssumeris, (3000 a.C.) ja fabricaven el sabó; bullien diverses bases juntes i utilitzaven el seu residu per a rentar-se. Els antics egipcis ja utilitzaven un producte sabonós que consistia d’una mesclad’aigua, oli i ceres d’origen vegetal o animal. Els romans conegueren una altra forma de sabó particularment per transmissió dels gals. Plini el Vell, historiador romà, menciona un ungüent de cendrade faig i greix de cabra que els gals utilitzaven com a untura per als cabells.
A les excavacions de la ciutat de Pompeia s’ha descobert una fàbrica de sabó que data de més de 1900 anys. Galèmenciona el sabó usat específicament per a la neteja al segle II.
Al segle XV apareix el sabó de Marsella, el precursor dels sabons actuals, preparat amb una mescla d’ossos (rics en potassi) i greixosvegetals. La indústria sabonera florí a les ciutats costeres del Mediterrani, afavorides per l’abundant presència d’oli d’oliva i de sosa càustica natural.
Durant la Segona Guerra Mundial, els americansdesenvoluparen un tipus de sabó que podia utilitzar-se amb aigua de mar, pensant en els marines al Pacífic: així nasqué el sabó dermatològic, el menys agressiu de tots els sabons per a la pell.Composició:
El sabó generalment és el resultat de la reacció química entre un i algun àcid gras; esta reacció es denomina saponificació. L'àcid gras pot provenir, per exemple, de la mantega de porc ol'oli de coco. El sabó és soluble en aigua i, per les seues propietats detergents, serveix comunament per a rentar o netejar.
A l'hora de l'elaboració domèstica és prou més còmode i segur, si ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Jabon
  • El jabon
  • Jabones
  • Jabones
  • jabon
  • jabon
  • El Jabon
  • el jabon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS