Kant comentari de text - crítica a la raó pura

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 20 de abril de 2013
Comentari de text de Kant
a) Context històric:
Immanuel Kant va néixer durant el segle XVIII, coincidint amb la Revolució Francesa, la independència dels Estats Units i els inicis de laRevolució Francesa. Aquesta sèrie de canvis van anar fortament lligats a la consolidació del capitalisme i a l'ascens en el poder per part de la burgesia, els quals imposaren un nou model cultural: lail·lustració. Kant, per tant, va compartir els ideals d'aquest moviment; tolerància, igualtat, llibertat i progrés.
Referent al context filosòfic Kant es veu entre l'enfrontament del corrent racionalista il'empirista. Kant va ser un defensor del racionalisme però aquest sensible als arguments del empirisme, es així com acaba per sintetitzar les dues corrents filosòfiques en la seva filosofiatranscendental.
b) Tema i tesi:
El tema del text és l'epistemologia i la tesi que defensa Kant és que la unió del coneixement racional i del coneixement empíric a través de la sensibilitat és estrictamentnecessària.
c) Explica la crítica a la raó pura de Kant:
Kant va iniciar la seva investigació de la epistemologia amb la pregunta: Què puc conèixer? Kant considerava que idees com causa o substanciahavien de tenir un fonament sòlid, ja que en elles es fonamenta la ciència i la física. Ara bé quan aquest coneixement surt d'allò metafísic es fa difícil de entendre. És així com Kant mitjançant lacrítica a la raó pura intenta justificar la possibilitat de fer ciència.
Per desenvolupar aquesta crítica Kant creà una sèrie de judicis: analítics (judici que no amplia coneixement) sintètics(judicis que amplien coneixement), a la vegada que creà els judicis a priori (necessaris i independents de l'experiència) i els judicis a posteriori (sorgits de l'experiència). Per tant Kant es preguntasi és possible trobar un judici sintètic a priori, es a dir, judicis que amplien coneixement i no tenen res a veure amb l'experiència.
En un principi sembla que aquets judicis o categories sols...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentario De Kant Critica Razon Pura
  • En El Texto De Kant "Criticas De La Razón Pura"
  • Ejercicio Kant: Texto "Crítica de la razón pura"
  • Kant Y La Critica De La Razón Pura
  • Kant: Crítica De La Razon Pura
  • critica de la razón pura de kant
  • Critica a la razon pura, kant
  • Kant critica a la razon pura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS