la casa

Páginas: 5 (1008 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2013
a cultura igual que la societat varia depenent en del lloc on ens trobem. El que busquem saber quan estudiem societats i els seus comportaments busquem saber a mes a mes, la forma en que els individus s’adaptenen diferents situacions socials. En la actualitat, tots els amibits privats son homogenitxats d’igual manera que els àmbits publics d’un individu. Pero tot i aixi hi han casos que en que noes podemn cumplir provocant un sentiment de trencament tant a l’individu com a la societat.
Com sabem, tant la cultura com les ideologies son parametres constituits o formats segons la societat. Per tnt, sempre están i ens es necessari buscar estrucutres. Hi han diferents perspectives, que recolzen que les persones han d’adoptar a les convencions que li venen donades, ja que aquestes tal com diuParsons, no es poden transformar a n se que es vulguin modificar per altres de noves. Per altra banda, Durkheim afirma que no es pot canviar el sistema en el que cadascu viu doncs s’ha mantingut d’una determinada manera durant el llarg del temps. Tot aixo depen sempre segons l’època es donara mes relevancia a una o altre.
El que es clar es que les societats igual que les cultures i els mateixosindividus varien, ja que son tots ells elements vius cambiables, dinamics i flexibles per tant, sempre es troven en continua renovacio. El concepte d’anòmia podem dir que es crea una trencament aixi entre el comportament que es necesita i el que la persona adopta amb relacio al concepte d’anomia de Èmile Durkheim. Amb aixo es produeix un trencament o segregacio en el que la persona pot sersubsanat donant un nou model per poder adaptarse al que la societat en concret demana. Aleshores podem dir que la solidaritat que es crea en els primers estadis de la societat va provocar que es creesisn diferents i diverses estrucutres i jerarquies aquetes son i serán les que pauten el comportament per tal de poder entendre el global de la societat i el seu entorn. Pauten el comportament junt amb lanecesitat de d’entendre el entorn en que van dur a terme explicacions qe van acabar originant el sistema de creences. Actualment, la jeraquia es basa basicament en la burocracia, aquesta controla als individus a través de codis que despersonalitzen a la persona, i acaben donant mes sentit a objectes que han acabat per convertir-se en reresentacions de totes les persones. Es pot fer clarament unparalelisme la burocracia i les societats primitives dels australians que va estudiar Emile Durkheim. Es pot relaiconar perque en ambdos casos es relaciona a la persona amb una cosa. Cosa que es relaciona tambe amb el que Merton diu, on la movilitat social i les clases socials i la estratificacio es troven de forma quotidiana.
En la societat actual es pensa que hi han i es donen mes oportunitats perpoder avanzar o pujar cap a obtenir noves oportunitats social que poden fer que l’individu properi o no propseri. Merton posa la diferencia amb relacio a altres moments historics. Pel que fa a les classes socials no existeix cap manera de acabar formant part d’un mateix grup o estatus social. En el momento en que es provoca aquest sentiment de voler formar part d’un mateix grup o estatus socialprovoca que no es crei un sentiment de Vincle fort amb persones de la mateixa posición social. En canvi en la situacio actual, es francament dificultos casi una utopia cambiar de classe social com va enunciar ja Karl Marx. Aques defensava una lluita de classes socials per poder aconseguir una millora de les condicions de vida del proletariat i l’objecte era una transformacio social a partir de laconscienciació individual per poder lluitar en contra de l’opresor.

Tot el que s'ha presentat fins ara, es pot recollir amb la manera en la qual cada persona es socialitza amb el seu entorn és a dir la forma en la que interioritza els estímuls externs, que seràn facilitats en gran mesura per la família i en menor grau per la societat en general; això ho observem en el pensament de Freud, on...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un Caso Muy Caso
  • caso caso
  • La casa
  • Casa
  • Casa
  • Case
  • Caso
  • Casen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS