La Ciudad De Los Prodigios

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2013
Història
LA CIUTAT DELS PRÒDIGS
Amanda Lisbeth Rodriguez

Història
LA CIUTAT DELS PRÒDIGS
Amanda Lisbeth Rodriguez

1-) Busca informació sobre la pel·lícula. Fes la fitxa tècnica i redacta un text en el qual indiquis l’argument.
La pel·lícula tractava sobre l’època de
2-) A l’inici del film, es presenta el protagonista, Onofre Bouvila, en un ambient rural. Fes una descripció del lloc.Onofre era un noi de camp i vivia en un lloc on tota la gent es dedicava a les activitats ramaderes per sobreviure. El poble estava ubicat en un lloc pràcticament inaccessible, era molt rural. L’església del poble estava situada en el pico d’una colina, i havia que caminar bastant per arribar. La seva casa era el clar exemple de desesperació i de la pobresa, i es veu que el pare de Onofre vatenir que abandonar la seva casa per anar a Amèrica en busca de diners per, suposadament, mantenir a la seva família, però tot aquell pla va resultar absurd quan van veure que no enviava diners i que no tornava.
La pobresa del poble i del entorn on vivia Onofre era totalment evident. A part d’això es veu com el intens verd que reflexa la projecció fa un autèntic contrast amb el gris de les pedresde les cases, amb el negre sofriment de la gent i de les robes que portaven i amb el blanc de l’espessa boira del matí.
3-) Posteriorment, el protagonista decideix marxar a Barcelona per tal de buscar feina. Indica quina és la reflexió que fa l’amo de la pensió on va a parar i que dóna títol a la pel·lícula.

4-) Descriu l’ambient en què viu la majoria de la població de la ciutat. Quin tipus deproblemes observes?
Observo fam, pobresa extrema, un ambient ple de brutícia on les malalties estaven l’ordre del dia. Les persones mal vestides i amb la roba totalment bruta, els carrers d’aquests barris estaven plens d’escombraries. Las cases estaven a uns nivells per sota del nivell del carrer per tant totes les brutícies i les aigües contaminades anava a parar a dins de les cases. Leselevades taxes de mortaldat que existia en aquells anys no ens prenen de sorpresa per que d’acord a com era la vida de l’època en el nivell més baix i pobre de la societat, els índex són lògics.
5-) La feina que li proporciona Delfina al protagonista és repartir pamflets anarquistes. Quin és el lloc escollit per a poder repartir-los? Descriu l’escena i comenta els aspectes més destacables.
Va escollirrepartir els pamflets, on s’estava construint l’obra que s’aniria a presentar en l’exposició universal de 1892.
Onofre tenia instruccions claus per a quan el veiessin els policies, l’únic que tenia que fer era corre i fugir per que no li atrapessin. Onofre qui era una persona tímida al principi, comença a repartir aquest pamflets i alguns ni li fan cas, fins a que té que tornar al mateix lloc acontinuar repartint-los i és quan es posa sobre d’una mesa a explicar a tots els treballadors el que deien les propagandes, allò el ho fa per que no tots sabien llegir.
6-) Descriu l’espai on Joan Sicart està al servei de la poderosa burgesia. Es planteja realitzar ‘’una feina arriscada’’ per la qual necessitaven homes que han de buscar al barri del ferrocarril. Quina és la feina? Quins homescontractaran i amb quina finalitat? Com acaba el desenllaç de l’ ‘’afaire’’?
7-) Els obrers es mobilitzen per protestar contra l’assassinat dels anarquistes. Amb qui s’han d’enfrontar? Amb quina afirmació estàs més d’acord: ‘’qui té les armes guanya sempre’’ o bé ‘’tenen les armes, el diners i el poder, però les idees són nostres’’? Qui les diu i en quin context?
S’han d’enfrontar a lesautoritats, a la guàrdia civil.
Jo estic més d’acord amb la primera afirmació dita per Onofre Bouvila quan estava amagat junt a Delfina per que els estaven perseguint la guàrdia civil. La frase és ‘’qui té les armes guanya sempre’’, i jo crec que no només en aquella època se podia dir això, avui dia qui té el poder sempre guanyarà i estarà amunt del dèbil sempre. Les idees es queden en això simples...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ciudad de los prodigios
  • la ciudad de los prodigios
  • La Ciudad De Los Prodigios Summary
  • La ciudad de los prodigios
  • La ciudad de los prodigios
  • La Ciudad De Los Prodigios
  • Ciudad De Los Prodigios
  • la ciudad de los prodigios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS