La Dansa

Páginas: 21 (5195 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
ADAPTACIÓ TEATRAL EL ZOO D´EN PITUS
ESCENA 1: LA COLLA D'EN TANET
PERSONATGES: Tanet, Fleming, Juli, Manelitus, Cigró, Pitus, Mariona, Carmeta, Tecla
MATERIAL: Cap

ESCENARI: El solar, edificis al fons
A l'escenari hi ha el narrador al centre i el Tanet i el Fleming als costats i al darrera.
_______________(Narrador): No fa gaire temps, en un dels barris més antics de
Barcelona, va passaruna cosa que val la pena ser contada. En aquest barri hi havia una colla, una colla d'amics que se les empescava totes per matar el temps en el seu territori. Un solar abandonat enmig d'una illa de la ciutat. Eren nens de carrer com ja no queden. Cada un tenia una missió i entre tots es complementaven a la perfecció. Cada dia era una nova aventura. Però la més gran,... la que ara usexplicaran.
Primer, però, farem que se us presentin.
_______________(Tanet)-Polit i ben vestit-: Hola, sóc en Jordi, tot i que tothom em coneix com a Tanet. Sóc el cap de la colla i diuen que sóc força espavilat i que en sé molt de manar. Dirigeixo la colla amb mà ferma. També sóc conegut per les meves grans pensades, intento resoldre situacions quan no es troba cap sortida.
_______________(Fleming)-ambulleres-: Hola, em dic Quim, però tots em coneixen com a Fleming, per la meva afecció a inventar coses. Tinc deu anys i sóc el millor en Matemàtiques. Amb poques coses sóc capaç de fer un gran invent.
_______________(Julia)-alt i amb ulleres també-: Tothom em coneix com a Julia. Des de que vaig començar a créixer només m'utilitzen per arribar als llocs més alts. A mi, el que m'agrada és llegir iescriure, diuen que ho faig molt bé! Dins la colla sóc una peça fonamental i gairebé la mà dreta del Tanet.
_______________(Manelitus)-petit i molt mal vestit, tot pengim-penjam-: Jo,...jo sóc el Manel, el Manel...itus. Així em coneixen! Diuen que sóc el més valent i no paro mai quiet. Massa potser, per- què “la cago” massa sovint. M'encanta el carrer i no m'agraden gens els diumenges ni anar mudat._______________(Cigró) -petitó i grassonet-: Hola, jo sóc el Josep, però em diuen Cigró. No sé pas perquè! M'agrada menjar de tot i a tothora, no sé si això hi té alguna cosa a veure! Sóc gran, ja tinc onze anys. Amb el Fleming ens complementem molt bé, entre els dos no hi han enginy que se'ns resisteixi. Junts fem grans coses.
_______________(Pitus) – petit- A mi em diuen Pitus, però jo em dicJosep. Només tinc set anys i sóc el més petit de la colla. Ja ho diuen que molts cops faig més nosa que servei,
però jo sé que en el fons m'estimen molt. La colla per mi és molt important, sense
ella, el barri estaria força més trist. Ens ho passem de primera, cada dia és una nova aventura.
_______________(Mariona): Hola, sóc la Mariona, sóc germana del Cigró i tinc
nou anys. Diuen que sóc moltassenyada, tot i que reconec que tinc una mica de mal geni. El que més m'agrada es dibuixar, diuen que ho faig molt bé. També m'agrada cuidar els nens petits i molts cops m'ofereixo de cangur.
La Mariona s'enretira i surt de l'escenari, s'avança la Carmeta i surt la Tecla en el lloc de la Mariona.
_______________(Carmeta): Jo sóc la Carmeta i vaig a l'escola amb la Mariona. Sóc bona amiga seva.M'agrada molt la colla del Tanet, tot i que només hi vaig de tant en tant. Els ajudo molts cops i m'hi trobo molt bé amb ells.
_______________(Tecla): Doncs jo sóc la Tecla i amb la Mariona i la Carmeta intentem posar ordre a aquesta colla de galifardeus. Jo sóc de pagès i a mi no hi ha cap bestiola que m'espanti.
_______________(Narrador): Ja ho veieu, quina colla! Hi ha per sucar-hi pa amb cada und'aquests, no tenen desperdici, cadascú és com és i tots formen una gran colla d'amics com no s'ha vist. Us deixo amb ells que alguna cosa us volen explicar.

Cançó

ESCENA 2: LA GRAN PENSADA
PERSONATGES: Tanet, Fleming, Juli, Manelitus, Cigró, Mariona, Carmeta, Tecla
MATERIAL: Pila, bombeta i circuit / xapes / còmic

ESCENARI: El solar, edificis al fons
En Tanet i la resta de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • dans
  • La Dansa
  • dansa
  • La Dansa
  • dans
  • Dans
  • Iniciacion a la dansa
  • IT Dansa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS