La gramàtica i la composició escrita a l’escola

Páginas: 2 (284 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2011
La gramàtica i la composició escrita a l’escola

La gramàtica s’estudia des de l’inici de l’educació primària a tots els centres, i es va augmentant la dificultat amesura que s’avança de curs.
A més, en el meu cas des de primer curs feia gramàtica de tres llengues diferents; català, en castellà i una mica en anglès.

La gramàticageneralment ens aporta coneixement sobre els continguts bàsics de morfologia, sintaxi, fonètica. A mi el català sempre m’ha estat senzill i recordo que una de les coses que mésem van agradar durant tots els anys que l’he estudiat a l’escola va ser la fonètica. Per altra banda, també recordo que la distinció i separació de les funcionssintàctiques de les oracions sempre ha estat una cosa que m’ha costat força d’aprendre i que a dia d’avui encara tinc algun problema per fer-ho correctament.

Tanmateix, cal dirtambé que la gramàtica és fonamental alhora d’escriure correctament ja que et dóna les normes que atorguen la correcció a l’escrit. A cada unitat que feia a classe, licorresponia un apartat de gramàtica on estudiàvem els diferents tipus de paraules i les diverses funcions verbals complementant-ho després amb una composició escrita que entregàvemal professor perquè ens el corregís.
També fèiem en algunes ocasions composicions escrites en grup, de manera que havíem de discutir entre nosaltres i debatre sobre eltema a tractar en l’escrit i posar-nos d’acord. Jo personalment valoro positivament l’escriptura col·lectiva ja que els errors que cometia un dels membres del grup mentreescrivia era sovint corregit per un altre company.

D’aquesta manera, considero que s’aprèn tant de gramàtica com de composició escrita ja que una intervé en l’altra.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA COMPOSICI N ESCRITA
  • L'escola entre l'autoritat i la zitzània
  • l'escola i la llengua
  • Exercicis derivació i composició
  • Anàlisi de dades i probabilitat a l'escola
  • Narración, Descripción I Gramatica
  • Estructura i Composició d'Un Planeta
  • Expresión Oral Y Escrita I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS