La Nika Ele

Páginas: 2 (288 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
CONCILI DE NICEA
Fou el primer concili ecumènic celebrat l'any 325 a Nicea de Bitínia, una ciutat de l'Àsia Menor, convocat per l'emperador Constantí. L'objectiu de Constantí eramantenir unit l'imperi romà, en greu risc de divisió, unificant les diverses faccions cristianes, que en aquell moment estaven enfrontades per creences divergents sobra la naturalesa deCrist.
El concili fou formalment constituït el 20 de maig, a l'estructura central del palau imperial, amb discussions preliminars sobre la qüestió arriana. En aquestes discussions,algunesfigures claus foren Arri amb uns quants partidaris. "Alguns dels 22 bisbes al consell, dirigit per Eusebi de Nicomèdia, venien com seguidors d'Arri. Però quan alguns dels passatges mésespantosos de les seves escriptures es llegiren, es veieren gairebé universalment com a blasfems. Els bisbes Theognis de Nicea i Maris de Calcedònia eren entre els seguidors inicialsd'Arri.
Eusebi de Cesarea va proposar el credo baptismal de la seva pròpia diòcesi a Caesarea Palaestina, com a forma de reconciliació. La majoria dels bisbes acceptaren. Durant unatemps, els erudits creien que el credo de Nicea original es basava en aquesta declaració d'Eusebi. Avui, la majoria dels erudits pensen que aquest credo s'obtingué del credo baptismal deJerusalem, com Hans Lietzmann proposà. Una altra possibilitat és el Credo de l'Apòstol.
En qualsevol cas, mentre el consell continuava, els bisbes ortodoxos guanyaven aprovació de cadascunade les seves propostes. Després d'un mes sencer de sessions, el consell promulgà el 19 de juny l'original credo de Nicea. Aquesta professió de fe fou adoptada per tots els bisbes"excepte dos de Líbia estretament relacionats amb Arri des del principi. No es guarda cap document amb les signatures i els noms dels bisbes simplement estan absents del credo de Nicea.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ele
  • Eleo
  • Nike
  • Nike
  • Nike
  • nike
  • Nike
  • Nike

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS