La papallona negra

Páginas: 9 (2145 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2013


























Autor
Antoni Pladevall i Arumí (Taradell, 1961) és un escriptor i professor català. Doctor en filologia clàssica i professor de llatí i grec, es va presentar com a escriptor amb el poemari Les noies de l'hoste inclòs en el llibre col·lectiu 6 poetes 83. Escriu en diferents publicacions periòdiques,entre les que destaca Ausa, el butlletí del Patronat d'Estudis Osonencs, de la qual fou director entre 1990 i 1994.
Com a escriptor ha publicat l'assaig La il·lustració a Vic. Les aportacions de Francesc de Veyan i Mola i Llucià Gallissà i Costa (2000), el dietari La mentida original (2000), les proses breus Quadern de Can Garbells (2002) i les novel·les La lliça bruta (2001) i Massey Ferguson35 (2003). Ara bé, l'èxit de crítica i públic li va arribar amb la novel·la Terres de lloguer premi Pin i Soler de Tarragona 2005. També ha guanyat el premi Joaquim Amat-Piniella del 2007 amb Terres de Lloguer i el premi Carlemany de novel·la del 2008 amb La papallona negra.
Data llibre
La papallona negre va ser publicada per l’editorial Columna el 2009.
D’aquest llibre no s’han fet més edicions,per tan, l’única edició disponible és l’edició del 2009.
Tipologia
La papallona negra és considerada un llibre amorós donat que parla sobre la relació amorosa que mantenen l’hereu de can Montalà i la Martina.
Espai i temps
Gran part del llibre té lloc a una casa pairal molt antiga de la Catalunya interior, a Can Montalà. No obstant quan en Jordi i la Martina es coneixen, l’historia també passaa Barcelona on viu la noia. A més, amb la noia fan diversos viatges per exemple a un camp de Golf i durant l’estiu, quan van a una residència que té una amiga de la Martina.
És una història realista i a més actual. Durant la història pots observar els diferents canvis que han hagut de fer els pagesos per sobreviure per exemple no dependre totalment de la ramaderia, transformar la seva casa en unhostal, promocionar-la a través de les noves tecnologies, per exemple Internet.
Argument
El llibre comença quan Quirze de Boixadors es disposa anar cap a Ribatallada. No passa per la carretera, hi va caminant per un camí enmig de la naturalesa quan de sobte veu un Mitsubishi vermell i a sobre d’aquest Mitsubishi, un conjunt de corbs que gaudeixen d’un menjar, per ells deliciós. Al reconèixer lapersona que està dins del cotxe i la qual està siguent devorada pels animals, s’encamina corrents cap a Can Montalà.
Després, fa un salt en el temps cap endarrere i es situa uns quants anys abans.
Comença el dia que en Ramon ha d’anar a buscar una carta molt important, la qual crema pel camí. Aquesta carta els informa que vindran uns veterinaris a sacrificar uns vedells que, sense saber com, hanperdut l’identificació que sempre portaven penjada a l’orella.
El dia que els veterinaris havien d’anar-hi per sacrificar els animals, tots els veïns van decidir anar a Can Montalà per recolzar-los.
Passa al temps, i un dia la Sílvia va a Can Montalà per anunciar al seu marit, en Guillem, que està ajudant amb les reformes de Can Montalà, que està embarassada i mentre el busca, recorda a laseva àvia, l’àvia Miquela. Després la mort del seu avi Josep. I com després de la seva mort, malgrat que a ell no li agradava fer inversions, van decidir, gràcies al pare d’en Guillem que era especialista en convertir masos en edificis dedicats a altre usos, convertir quan Montalà, una casa rural. De sobte es troba a la seva mare i li pregunta pel seu home però finalment decideix tornar a casa sevaperquè no el troba.
Un cop han anunciat que Can Montalà es convertirà en una casa rural, decideixen a més, crear una web on penjar fotos i informació pels clients que vulguin passar-hi uns quants dies.
Uns dels clients de Can Montalà van ser una petita família: el pare, la mare, i el seu fill, l’Oriol, que els hi va arribar a portar grans maldecaps a la família ja que, llençant pedres a un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La papallona
  • La papallona
  • Les Papallones
  • Llegua De Les Papallones
  • Papallona
  • Lo negro del negro
  • La Negra
  • negro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS