les persones drogodependents

Páginas: 2 (479 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
Les persones drogodependents, són acceptades o no socialment? és el tema principal de la meva anàlisi i crítica. Les drogues están molt presents en el nostre dia a dia, estem envoltades d’aquestessubstàncies constanment. A més la societat sap la diferències entre les drogues? Els afectes positius o negatius? L’evolució de les drogues? Aquestes preguntes m’han fet arribar a voler saber més deltema.
Conceptes a tenir en compte:
Droga: substància que s'introdueix a l'organisme humà per diferents procediments, que pot modificar temporalment la percepció o el sistema nerviós d'una persona ique pot crear addicció. Les drogues s'han usat històricament com a element recreatiu i també al camp de la farmacologia: anestèsia, medicina fisiològica, psiquiatria, etc.
Addicció: necessitatimperiosa de consumir una droga en particular regularment, sense ser capaç de moderar-ne el consum o suprimir-lo. Ve determinada per fenòmens psíquics i físics. Els quadres d'abstinència sempre presentenaspectes psicològics però també se'n solen trobar de físics que, en el cas d'algunes drogues, poden resultar mortals. Poden controlar-se amb mesures terapèutiques simptomàtiques o substitutives(substàncies menys nocives, d'efectes semblants, que es retiren progressivament). Algunes de les addiccions a drogues més conegudes són el tabaquisme, l'alcoholisme, a amfetamines, a somnífers,a antidepressius, l'addicció a la marihuana, a l'LSD, a l'heroïna, la cocaïna...
Drogues psicoactives: modifiquen la consciència i la conducta. Actuen sobre el Sistema Nerviós Central (SNC) i es divideixen en trestipus; depressores (disminueixen l’activitat del SNC, l’estat d’alerta, els reflexes i alenteixen la conducta en general), estimulants del SNC (incrementen la seva activitat) i els al·lucinògens (alternen l’estat de consciència i de la realitat).
Toxicitat: manera de mesurar els afectes de les drogues. Depèn de quatre aspectes: dosi, via d’administració, la freqüència de consum i la combinació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Drogodependents
  • De persona a persona
  • Que es persona
  • Person
  • Personas
  • Personas
  • Soy Una Persona
  • persona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS