LOGSE

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
6. DESCRIPCIÓ DE LES PARAULES CLAU EN EL PREÀMBUL DE LA LLEI , INTENCIONS MANIFESTADES PEL LEGISLADOR.

En el seu preàmbul, es refereix a les transformacions que constitueixen de per si raonsprofundes a favor de la reforma del sistema educatiu. Entre elles esmenta la progressiva integració de la nostra societat en el marc comunitari que ens situa davant d'un horitzó de competitivitat,mobilitat, i lliure circulació que requereix que els nostres estudis i titulacions s'atenguin a referències compartides i siguin homologables en l'àmbit de la Comunitat Europea, a fi de no comprometre lespossibilitats dels nostres ciutadans actuals i futurs.

Així mateix, assenyala la rapidesa dels canvis culturals, tecnològics i productius que ens situa davant d'un horitzó de freqüentsreadaptacions, actualitzacions i noves qualificacions. L'educació i la formació adquiriran una dimensió més completa de la que han tingut, transcenderán el període vital al qual han estat circumscrites,s'estendran a sectors amb experiència activa prèvia, s'alternaran amb l'activitat laboral. L'educació serà permanent i així ho proclama la llei en determinar que aquest serà el principi bàsic del sistemaeducatiu.

La formació professional, abordada en el Capítol IV del Títol Primer, és entesa per la Llei com el conjunt d'ensenyaments que, dins del sistema educatiu i regulades per la Llei, capacitin per al'exercici qualificat de les diferents professions. Inclou també aquelles altres accions que, dirigides a la formació contínua en les empreses ia la inserció i reinserció laboral, es desenvolupin enla formació professional ocupacional que es regularà per la seva normativa específica.

La formació professional en l'àmbit del sistema educatiu inclou tant la formació professional de base com laformació professional específica de graus mitjà i superior. Aquesta última facilitarà la incorporació dels joves a la vida activa, contribuirà a la formació permanent dels ciutadans i atendrà les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • logse
  • LOGSE
  • Loe Logse
  • Logse. resumen
  • Loe Logse
  • La Logse Y La Loe
  • Síntesis logse
  • Logse

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS