Machismo y misoginia

Páginas: 4 (765 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
Història i actualitat de la misogínia i el masclisme:
L'odi i el menyspreu de l'home vers la dona, que avui dia podem trobar en molts aspectes de la nostra societat actual, són antiquíssims, peròpotser no tant com algú podria pensar. Les evidències que hem trobat d'èpoques primitives i prehistòriques mostren més aviat una situació de molt respecte i veneració vers les dones. Fins i tot es podentrobar evidències de divinitats "femenines" a les cultures més primitives de què tenim notícies.
És evident, doncs, que la manera de pensar misògina i masclista va començar en algun moment i enalgun lloc concrets, fruit d'una nova mentalitat que va escombrar l'anterior. La pregunta és, doncs, evident:
- Quan, com i per què va començar aquesta mentalitat?
- Com és possible que, per exemple,els grecs antics, tan cultes i civilitzats ells, fossin tan terriblement masclistes?
- La Xina imperial, les cultures indígenes americanes i africanes, tant antigues com actuals: com porten aquesttema?
- Les grans religions: el Cristianisme, l'Islam, l'Hinduisme, etc. Què n'opinen? Com justifiquen les seves opinions?
- El paper de la sexualitat en tot això: n'és la causa, o no hi té res a veure?- Quins ha estat els "misògins" més famosos de la història? Semònides, Sant Pau, Rousseau, Schopenhauer, Nietzsche,... I més d'un que encara és viu: descobreix-los.
- Per què encara no ens l'hemacabat de treure de sobre? Les dones encara cobren menys que els homes per les mateixes feines, no poden formar part de la jerarquia de la majoria de religions del món, són víctimes contínuesd'agressions per part de les seves parelles masculines, se les esclavitza, se les prostitueix, no se les dóna facilitats per fer compatible la vida laboral amb la vida familiar, i encara a la majoria del món nooccidental continuen essent objecte de canvi entre famílies per fer negocis de terres o assegurar determinades herències.
- Em pregunto com es pot esbrinar si abans de la existència de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Machismo y misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS