Magnituts econòmiques nacionals bàsiques

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (362 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 17 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
MAGNITUTS ECONÒMIQUES NACIONALS BÀSIQUES
- CAUSA-EFECTE -
El funcionamnet econòmic d’un país resulta abrumador per un profà en aquesta matèria, especialment quant ens parlen del PIB, el PNB, el PNNo el IPC, entre d’altres de més complexes.
Aquestes sigles que ens poden seblar inconexes, o que a més, ens recorden simplement les sigles dels partits polítics o els d’una lliga esportiva, no sónres més que les magnituts fonamentals de la Comptabilitat Nacional.
Així doncs la macroeconomia, tracta el funcionament de l’economia en conjunt, analitzant els grans problemes econòmics com poden serl’atur, el creixement o la inflació i intentant cercar les possibles solucions polítiques i econòmiques que puguin alleujar la situació.
PROBLEMES ECONÒMICS.
Creixement
Inflació
Atur
PRODUCCIÓ:Producte Interior Brut (PIB)
Producte Nacional Brut (PNB)
Producte Nacional Net (PNB)
PRODUCCIÓ:
Renda Naciona
Renda Disponible
Renda Per Càpita
Distribució de la Renda
DESPESA
Consum,Inversió, Despesa Pública i Saldo Exterior
Demanda interna
Demanda final
COLLUNTURA
Index de Preus al Consum
Tasses d’Atur
Tassa de Creixement del PIB

1.- Els Problemes Econòmics (Causa -Efecte:)
Els problemes econòmics que afecten a un país són molt nombrosos encara que poden englobar-se en tres grans branques com són: el creixement, la inflacció i l’atur.
CREIXEMENT:
La causa: Elcreixement de la producció és molt important econòmicament, ja que quan es produex s’amplien les ofertes de treball i en conseqüencia, l’Estat recapta més diners en concepte d’impostos, per tant s’amplia lacapacitat estatal de despesa pública, millora el nivell de vida i la renda per càpita és més gran.
L’efecte: increment de la despesa social i sanitària, increment de contaminació aire, aigua, terra;major despesa energètica i per tent, deteriorament del mediambient.
INFLACIÓ:
La causa: El creixement de la inflació ve donat per l’augment dels preus de forma generalitzada, en els últims anys i...
tracking img