MALALTIES TRANSMISSIBLES

Páginas: 14 (3296 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
LES PRINCIPALS MALALTIES TRANSMISSIBLES


ÍNDEX




1. INTRODUCCIÓ

El propòsit de la realització d’aquest treball és conèixer les principals malalties transmissibles que es troben al nostre voltant en la vida quotidiana, i les seves principals característiques.
Penso que a través de conèixer la seva clínica i tractament, en la realització de les meves pràctiques com auxiliard’infermeria, podré saber com ajudar més al pacient i ser més útil en la meva tasca dins l’hospital.
Conèixer el seu mecanisme de transmissió pot ajudar a la seva prevenció, i des del meu lloc a dins i fora de l’hospital podré donar consells a les persones de les mesures que es poden prendre per evitar-les.
2. PRINCIPALS MALALTIES TRANSMISSIBLES

2.1 ESCARLATINA

ESCARLATINA
AGENT CAUSALAquesta malaltia és causada per l’estreptococ hemolític del grup A

RESERVORI

Aquestes bactèries tenen tendència a trobar-se en el nas, gola i pell de les persones.

MECANISME DE TRANSMISSIÓ

L’escarlatina es contagia mitjançant les gotetes respiratòries provinents de la persona al tossir, parlar o esternudar, per tant, el contagi es realitza a través de l’aire i necessita proximitat físicaentre la font d’infecció i l’hoste.

CLÍNICA

Produeix mal de gola (faringitis), aparició de febre sobtada, augment de la mida dels ganglis limfàtics, dolor abdominal amb vòmits, postració i erupció difusa de color vermell brillant causada per la dilatació de petit vasos sanguinis. Aquesta erupció sol ser més intensa en les aixelles i a l’engonal.

A l’inici de la malaltia també es trobenafectades les angines, recobertes d’exsudat blanquinós, i la llengua està inflamada.

TRACTAMENT

Es subministren antibiòtics, per via oral o injectables, per eliminar les bactèries. Per reduir la febre es pot administrar Ibuprofè.

L’erupció cutània pot perdurar durant unes 2 o 3 setmanes fins desaparèixer completament. Es poden utilitzar cremes sense perfum per alleujar-la.




2.2ÀNTRAX

ÀNTRAX
AGENT CAUSAL

Aquesta malaltia és causada per les espores que forma el bacteri Bacillus anthracis, que pertany al grup de l’estafilococ.

RESERVORI

Típicament es troba als orificis nasals de prop del 30% dels adults sans i a la pell d’aproximadament el 20%. Els pacients i personal dels hospitals presenten percentatges lleugerament més alts

MECANISME DE TRANSMISSIÓ

Ladisseminació més comuna és a partir de les mans que el porten o per via aèria.

CLÍNICA

Els símptomes que presenta són diferents segons quina haguí estat la via a través de la qual s’ha contret.

Forma cutània, a través de ferides o talls oberts: es caracteritza per l’aparició d’una lesió que recorda a la picada d’un insecte. Al cap d’uns dies aquesta lesió és transforma en una vesícula ifinalment en una escara que no fa mal.

Forma pulmonar (via inhalatòria): presenta símptomes semblants als d’una infecció de les vies respiratòries altes. Aquest símptomes són febre, tos no productiva i dificultat respiratòria.

Forma intestinal: inicialment cursa amb nàusees, vòmits i febre. El quadre clínic progressivament es complica i apareixen vòmits amb sang, dolor abdominal i diarreesabundants.


TRACTAMENT

S’administren altes dosis d’antibiòtics.




2.3 PNEUMONIA

PNEUMONIA (PNEUMOCOC)


AGENT CAUSAL


És causada pel bacteri Streptococcus pneumònia.



RESERVORI



Aquests bacteris es solen trobar al nas o gola de les persones.

MECANISME DE TRANSMISSIÓ


Es pot transmetre per contacte directe amb les gotetes que els malalts disseminen alparlar, tossir i a través d’objectes que han estat recentment contaminats amb secrecions de les vies respiratòries.

Aquests bacteris al trobar-se al nas o gola de les persones, es poden inhalar i acabar afectant els pulmons.

També pot propagar-se a través de la sang, sobre tot en el part i en el període immediatament posterior.



CLÍNICA



Tos seca i molt forta acompanyada de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malalties
  • Malaltia De La Son
  • malalties
  • malaltia
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties
  • Malalties

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS