MARC

Páginas: 3 (605 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
·AVANTGUARDISME
- AVANTGUARDISME A CATALUNYA

Les figures més representatives de l'avantguardisme literari a Catalunya són quatre poetes: Josep Mª Junoy, Joan Salvat-Papasseit, Joaquim Folguera,J. V. Foix.
L'avantguardisme de Papasseit és un reflex de les avantguardes ja divulgades que coneixia, sobretot, per les revistes estrangeres que, com a llibreter a les Galeries Laietanes, ell mateixrebia i venia.
Dos d'entre tots els moviments d'avantguarda , van influir, especialment, sobre Salvat-Papasseit, el Futurisme i el surrealisme.
Els conceptes, podrien ser altres tretsavantguardistes, el concepte de dinamisme i el de vibarcionisme que, per contra, ocupa l'interès de certes composicions.
INTRODUCCIÓ DE L’AUTOR
Joan Salvat – Papasseit va néixer a Barcelona l’any 1894.
Erafill de família obrera, als set anys el seu pare va morir en un tràgic accident abord d’un vaixell de vapor, on treballava de fogoner.
La família va quedar en la misèria i Papasseit va ser internata l’Asil Naval, instal·lat al port de Barcelona. En sortir als dotze anys va haver de posar-se a treballar. Encara que agafant feines que no el satisfeien.
A partir dels disset anys va començar aformar-se per el seu compte.
Durant tres anys es va moure en ambients anarquistes i socialistes. Va publicar diversos articles periodístics. I per un d’aquests articles va haver d’estar dos mesos a lapresó.
Un altre moment difícil de la seva vida va ser quan va haver de treballar obligat de vigilant de nit al port.
Tant el port i el mar van deixar una forta impremta en la seva vida i la sevaobra. Les seves amargues experiències van ser idealitzades pel poeta amb gran optimisme i entusiasme.
INTRODUCCIÓ DE L’OBRA
Com sé que es besa, és un cal·ligrama que tracta de una imaginació dePapasseit, on ell s’imagina com a mariner que viatja al port de Marsella (França) i que explica la relació amorosa del poeta amb una noia amb sinceritat i entusiasme.
El cal·ligrama dibuixa la forma...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marcados Por Las Marcas
  • Marco
  • Marcas
  • La Marca
  • Marce
  • marcas
  • marca
  • Marca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS