Mare de déu de les roques

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (610 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 26 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
MARE DE DÉU DE LES ROQUES

 Fitxa Tècnica
Títol: Mare de Déu de les Roques
Autor: Leonardo da Vinci
Cronologia: 1483-1486
Estil: Renaixentista
Tema: Religiós
Localització: Musée du Louvre(París)

 Context Històric
En aquest període la Itàlia renaixentista estava composada per ciutats com Florència o Milà dominades per famílies d’aristòcrates o banquers (Médici, Sforza, Strozzi), adiferencia de la resta d’Europa on dominaven les monarquies recolzades per la burgesia.
En aquesta època Nicolau V (el papa) enceta la reforma de la ciutat de Roma i ordena la construcció de laBasílica de Sant Pere (el vaticà).
Les principals escoles artístiques del s.XV són Florència i Roma i al nord Venècia, Padova i Ferrara.
A finals del s.XV l’economia de les ciutats italianes va augmentarconsiderablement, la riquesa provinent d’Amèrica (or i plata) i les manufactures alemanyes contribuiran notablement al desenvolupament del comerç a Itàlia i a l’enriquiment dels mecenes de l’art dels.XVI.

 Anàlisi formal
Descripció formal:
-Composició formal
Leonardo fa ús e la superposició de plans amb l’objectiu d’aconseguir una major profunditat en l’escena. Hi representa un fonspaisatgístic.
El grup principal s’inscriu dins una composició piramidal perfectament delimitada entre el cap de la Mare de Déu i els cossos dels dos infants. Cal destacar el joc de relacions entre les mansi les mirades dels personatges, fet que permet parlar de composició unitària, en la qual tots els personatges es troben interrelacionats.
-Formes
Els personatges responen a formes dibuixistiquespictòriques o a taques.
-Perspectiva
Leonardo empra diferents tipus de perspectiva que ell mateix explica en el seu tractat de pintura: ‘la perspectiva té tres parts principals: la primera tracta dela disminució de la grandària dels objectes a diverses distàncies, o perspectiva lineal; la segona tracta de la degradació dels colors, i la tercera, de la indefinició dels contorns dels objectes...
tracking img