Medica

Páginas: 9 (2080 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2012
1. Introducció
Aquest grup està fet pel Carlos, la Maria, l’Andrea, la Sílvia i la Noemí, que són alumnes de primer de batxillerat i ha escollit aquesta optativa anomenada Psicologia, perquè volen tindre un mínim de coneixement.
Hem aquest primer treball es tracta d’agafar un psicòleg, amb el nostre cas és Abraham Maslow, ja que nosaltres ens va interessar conèixer la teoria personalitat i lamotivació des del seu punt de vista, junt amb les teories d'aquest, la més destacada és la Jerarquia de les Necessitats, que hi ha des de les més bàsiques fins les que no són gaires important per l’ésser humà.

2. Biografia d’Abraham Maslow

Abraham Maslow va néixer a Brooklyn, Nova York l'1 d'abril de 1908. Va ser el primer de set germans i els seus pares eren emigrants jueus no ortodoxosde Rússia. Aquests, amb l'esperança d'aconseguir el millor per als seus fills en el nou món, li van exigir bastant per aconseguir l'èxit acadèmic. De manera poc sorprenent, Abraham va ser un nen bastant solitari, refugiant-se en els llibres.
Per satisfer els seus pares, primer va estudiar lleis al City College de Nova York (CCNY), després de tres semestres, es va transferir a Cornell i després vatornar a CCNY. Es va casar amb Bertha Goodman, la seva cosina major, en contra dels desitjos dels seus pares. Abe i Bertha van tenir dues filles. Tots dos es van traslladar a viure a Wisconsin de manera que ell pogués anar a la Universitat de Wisconsin. Va ser aquí on va començar a interessar-se per la psicologia i el seu treball va començar a millorar considerablement. Aquí passava tempstreballant amb Harry Harlow, famós pels seus experiments amb nadons de micos i el comportament de la inclinació.
Va rebre el seu BA en 1930, el seu MA en 1931 i el seu doctorat el 1934, tots en psicologia i de la Universitat de Wisconsin. Un any després de la seva graduació, va tornar a Nova York per treballar amb E.L. Thorndike a la Universitat de Columbia, on va començar a interessar-se en lainvestigació de la sexualitat humana.
Va començar a fer classes a temps complet en el Brooklyn College. Durant aquest període de la seva vida, va entrar en contacte amb molts dels immigrants europeus que arribaven a Estats Units, i especialment a Brooklyn; persones com Adler, Froom, Horney, així com diversos psicòlegs de la Gestalt i freudians.
El 1951 Maslow va passar a ser cap del departament dePsicologia en Brandeis, durant 10 anys i tenint l'oportunitat de conèixer a Kurt Goldstein (qui li va introduir al concepte d’acte actualització) i va començar la seva pròpia marxa teòrica. Va ser aquí també on va començar la seva carrera a favor de la psicologia humanística; alguna cosa que va arribar a ser bastant més important que la seva pròpia teoria.
Va passar els seus últims anys semi-retirata Califòrnia fins que el 8 juny 1970 va morir d'un infart del miocardi després d'anys de malaltia.

3. Jerarquia de les necessitats humanes

El conegut psicòleg Abraham Maslow va ser el primer a introduir el concepte d'una jerarquia de necessitats humanes en el seu llibre Motivació i Personalitat (1943). Al igual que un altre psicòleg anomenat Carl Rogers, Maslow va accentuar la importànciade l'auto-actualització, que és el procés de creixement i desenvolupament personal.

Hi ha de cinc nivells diferents en la JERARQUIA DE LES NECESISTATS HUMANES:

* Les necessitats fisiològiques (bàsiques)

Inclouen les necessitats més bàsiques, que són vitals per a la supervivència, incloent la necessitat d'aigua, aire, aliments, de dormir (descansar),i eliminar les deixallescorporals. Necessitat d’evitar el dolor i tenir relacions sexuals i per últim la necessitat de mantenir la temperatura corpora, en un àmbit càlid o fred. Maslow va considerar que aquestes necessitats són les més bàsiques i instintives de la jerarquia perquè totes les altres necessitats es tornen secundàries i menys importants fins que es satisfan aquestes necessitats fisiològiques.
* Les necessitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Medico
  • El medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico
  • Medico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS