Mirall trancat

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2012
MIRALL TRANCAT de Mercè Rodoreda

Mirall trencat, publicada l'any 1974, és una novel·la de maduresa de Mercè Rodoreda que recull la vida de tres generacions de la família imaginàriadels Valldaura.
Mirall trencat narra la història d’una família benestant, els Valldaura-Farriols, que representen un temps (Abans i desprès de la Guerra civil) i un país concret (Barcelona).Teresa Goday la protagonista, s’enamora de Nicolau. El seu amor dura poc, ja que Nicolau mor. Salvador Valldaura té una relació sentimental amb Bàrbar (ella és una violinista), peròBàrbar es suïcida.
Teresa troba a Salvador, s’enamoren i es casen. La parella feliç va a viure a San Gervasi. Allà tenen un filla, anomenada Sofia.
Sofi ja gran s’enamora de Eladi Farriols.Quan decideixen casar-se, Salvador, pare de Sofia, mor. Sofia vol guardar dol pel seu pare, per això el casament es prolonga dos anys.
Mentrestant Eladi està esperant per casar-se, té unarelació amb Pilar Segura. D’aquesta relació en sorgeix una filla, Maria.
Finalment Eladi i Sofia es casen. Aquesta parell té dos fills; Ramonet i Jaume. Jaume neix abans d’hora, és un nendèbil i malaltís. Maria també viu amb ells.
Jaume mort ofegat el se tirat a la font. Ramonet i Maria, es fan molt amics, fins al punt d’enamorar-se. Ells dos no s’havien que erengermans, fins que Eladi decideix explicar-li la veritat el seu fill Ramonet, però Maria escolta la conversa i decideix suïcidar-se.
Ramonet marxa de casa, i no és torna a s’haver mai més resd’ell. Finalment Eladis mor.
La novel·la acaba amb la mor de Teresa. Teresa havia deixat tota l’herència per la seva neta, Maria, ja que ella considerava que la seva filla Sofia no s’haviacomportat bé.
Sofia ha d’exiliar-se a França degut a la Guerra Civil. Quan pot tornar a casa seva, San Gervasi, decideix cremar tots els mobles, destruir la casa i marxa ven lluny d’allà.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Neurones Mirall
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS