mumu

Páginas: 6 (1340 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2014
La televisió pública autonòmica
Trets diferencials de Canal Sur
Canal Sur és una agència pública empresarial que pertany a la Junta de Andalusia. Sobre els seus orígens i evolució podem destacar que al 2012 Canal Sur i Canal Sur 2 fusionen els seus continguts de major èxit. En relació a la missió i els valors, tal i com vam esmentar en l’exposició és la veracitat i imparcialitat de lesinformacions, entre d’altres aspectes. En termes de finançament podem destacar que pertany a un model de finançament mixt. El finançament s’explica a la Llei 18/2007 de la ràdio i televisió general de titularitat autonòmica gestionada per l’Agència Pública Empresarial de la Ràdio i Televisió d’Andalusia, més coneguda com RTVA. Sobre l’òrgan de direcció RTVA queda constituïda per el Consell de laAdministració, el Consell Assessor, la Comissió de Control Parlamentari i l’Equip Directiu. Els òrgans directius són escollits a través del Ple del Parlament de Andalusia, com la majoria de les televisions autonòmiques de la península. Tot i això, cal destacar com a tret diferencial el fet que la duració dels mandats és de sis anys, dos anys més que la resta de televisions autonòmiques. En relació alpressupost, sabem que des del 2012 el pressupost d’explotació de la RTVA supera a l’aportació de la Junta d’Andalusia a la Ràdio Televisió Andalusa. Sobre la seva audiència, Andalusia té un consum mitjà diari estimat de 4 hores i 25 (segons l’última memòria publicada per RTVA al 2012). Finalment, sobre el marc legal podem aportar que RTVA i les seves societats filials queden sota la Llei de laComunitat Autònoma d’Andalusia 18/2007. Aquesta regulació territorial s’encarrega de gestionar el servei, la seva organització, finançament i garantir el pluralisme democràtic entre d’altres aspectes.
Comparació de la RTVA amb altres models autonòmics
Si elaborem una comparativa dels trets diferencials dels els models autonòmics exposats podem destacar aspectes que avui dia fan ressò als diaris com ésel tema del finançament, el deute o els ERE a les televisions autonòmiques. En endavant exposaré els aspectes que caracteritzen cada televisió autonòmica per tal de que es pugui comparar amb l’apartat anterior sobre RTVA.
Sobre TV3 destaca el lideratge d’audiència i l’autoritat reguladora catalana (Consell Audiovisual de Catalunya). L’audiència dels últims quatre anys ha arribat com a mitjanacatalana al 14%, segons el recompte d’audiència de TNS Sofres. En relació al CAC, és l’autoritat reguladora que queda directament relacionada amb les lleis 2/2000 i la 22/2005.

La CRTVG o Televisió de Galicia els aspectes a destacar en són el deute i la llengua. En les seves missions trobem que la millora i l’estandardització de la llengua gallega així com de la cultura gallega és un aspecterellevant. Sobre el deute, sabem segons el diari El País que el 2008 el deute va arribar als 32,3 milions d’euros. Però des del 2011 les mesures per rebaixar el deute han estat efectives segons assegura, Alfonso Sánchez Izquierdo, el director general de CRTVG. L’última xifra de deute de la televisió autonòmica va ser registrada al 2012 amb 1,8 milions segons l’Agència Europapress.

L’últimanotícia que sabem sobre el cas del ERE a Telemadrid va ser al gener quan el fiscal va demanar al Tribunal Suprem que confirmi la il·legalitat d’aquesta mesura. Segons la Cadena SER, d’aquí a cinc dies és deliberarà aquest aspecte que podria significar la indemnització màxima als treballadors de 45 dies per any treballat. Per altra banda, és indispensable remarcar que la duració del mandat dels òrgansdirectius queda subjecte a la legislatura política corresponent.

Sobre EiTB, també anomenada Euskal Irrati Telebista cal destacar dos aspectes. El primer és la representativitat política del Consell de l’Administració i la dualitat del eusquera i l’espanyol. Sobre el primer aspecte, segons l’exposició que va realitzar el grup 4 el Director General queda escollit pel Parlament Basc, amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mumu
  • mumu
  • Mumu
  • mumu
  • mumu mu
  • INTERNACIONALIZACION MUMU
  • La vaca mumu
  • lloron a mumu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS