Nietzsche y schopenhauer

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2011
Arthur Schopenhauer va ser un filosof alemany que va naixer a 1788 i va morir al 1860.
En la seua teoria mostra una desconfianza de la raó per a millorar el món.
Per a Schopenhauer cada ésserindividual és manifestació d’una única voluntat de viure: un impuls cec, una espècie de força cósmica que s´esforça per a afermar la seua propia existència per damunt d´ altres éssers.
Schopenhauer nomésveu una solució que recorda molt el nirvana oriental: cal negar la vida i convertir-nos en éssers sense desig, pel que cal renunciar a tot allò que ens fa viure, a totes les pulsions que ens afirmenen la vida. Per a això només hi ha dos camins, el de l´experiència estètica en el que diu que hi ha contemplar la bellesa per allunyar de la teua vida tot allò que es voluntat de viure, en la que lopitjor és que només dura mentre dura la contemplació.
D´altra banda l’altre cami és la santedat que seria la única solució duradera en la que s´ha de renunciar a la voluntat de viure, aautoafirmar-nos i a nosaltres mateixos.
Schopenhauer es l´autor que més influirà en Nietzsche. Nietzsche li donarà la volta a la seua teoria. Li influix en la voluntat de viure convertida en voluntat de poder,lluita per autoafirmar-se siguen quines siguen les circumstancies favorables o negatives pero a diferencia Nietzsche no fara la seua anul.lació practica.
Nietzsche tampoc esta d´acord amb la seuavisio pessimista i el seu ideal de vida ascetica.
Ambdos critiquen la cultura occidental i pensen que la rao és la pitjor malaltia i per a Nietzsche la solució és la voluntat de poder, es a dirl´energia vital que ens porta a actuar per tal d´autoafirmar-nos per a enfortir-nos. Pel que, com diu Schopenhauer, hem de lluitar per la nostra existencia pero Nietzsche pensa que ha de ser de forma positivasense resignar-nos ja que l’objectiu de la voluntat de poder es potenciar les passions al contrari que per a Schopenhauer .
Per a Nietzsche a una voluntat de poder forta li correspon una vida mes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Schopenhauer y Nietzsche
  • Friederich Nietzsche "de Schopenhauer como Educador"
  • Nietzsche y Schopenhauer
  • ESTA INFLUENCIADO EL ATENEO DE LA JUVENTUD MEXICANA POR LA IDEOLOGIA DE SCHOPENHAUER Y NIETZSCHE
  • Nietzsche vs Schopenhauer
  • El cuerpo según nietzsche y schopenhauer
  • Nietzsche y schopenhauer; relación.
  • Schopenhauer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS