Noticia!

Páginas: 9 (2188 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2012
TREBALL
D’ÉTICA.



Quim Obradors
Omar González
Sergio Peña

Marins nord americans orinen sobre uns cadàvers musulmans

Quatre marines, carregats amb el seu equip de combat,estan davant de tres cadàvers sagnants. Un dels soldats encara subjecta un rifle de precisió. Els soldats es baixen la cremallera dels pantalons i orinen sobre els cossos mentre riuen i fan broma amb el noi que els filma.

El vídeo, de 39 segons, penjat a YouTube aquest dimecres per un usuari identificat només amb un pseudònim, està titulat "Marines pixant sobre els talibans" i nomena elbatalló del qual suposadament provenen els soldats a Carolina del Nord.

Qui ha distribuït el vídeo utilitza el nom 'SemperfilLoneVoice', cosa que podria indicar que la "veu solitària" és la d'un militar. 'Semper fi' és, de fet, el lema dels marines, una forma d'escurçar l'expressió llatina 'semper fidelis' ("sempre fidel"). El vídeo també està acompanyat d'una frase: "Em pensava que els marines fan elcorrecte quan ningú està mirant".

El vídeo, que el Pentàgon investiga ara, recorda algunes fotos d' Abu Ghraib, la presó iraquiana on els soldats també posaven somrients davant cadàvers i jugaven amb ells davant de les càmeres.

Els marines gravats en el vídeo publicat ara volen exhibir i, per això, esperen a orinar fins que la càmera els enquadra. Un es dirigeix amb veu cridanera a uncadàver, mentre es puja la cremallera, "què tinguis un bon dia, col·lega!" i un altre, "daurada com una pluja".

Els marines identificats en el vídeo, si són del batalló esmentat, van tornar de l'Afganistan a la base Camp Lejeune de Carolina del Nord a l'octubre. Van estar almenys set mesos a la província de Helmand, al sud-oest del país, una regió on no passa una setmana sense morts en enfrontamentso atemptats i que és principal productora d'opi. 

El Pentàgon sembla donar credibilitat a les imatges, perquè ja ha obert una investigació i diversos portaveus han sortit a renegar del seu contingut.

"Les accions reflectides no són coherents amb els nostres valors centrals i no són representatives del caràcter dels marines en el nostre cos. Aquest assumpte serà investigat fins al final ", vadir en una declaració la divisió de marines del Pentàgon. El seu portaveu, Stewart Upton, va assegurar que les acusacions són "molt serioses" i, de ser certes, "representen un fracàs en el respecte dels elevats estàndards del personal militar dels Estats Units". "És un comportament fastigós. Se’m regira l'estómac", va dir també un altre portaveu del Pentàgon, John Kirby.

L'Administració Obamahavia estat fins ara més eficaç que la de Bush a l'hora de controlar la difusió del mal comportament dels seus soldats. El 2010, el Pentàgon va evitar la publicació de centenars de fotografies on els militars posaven amb cadàvers de civils afganesos. La passada primavera, 'Rolling Stone' i 'Der Spiegel' aconseguir unes poques, però cap de les més crues, segons la descripció oficial.www.youtube.com/watch?v=wwxti0IdIDI

La guerra d'Afganistan (1r periode)

El cop militar que el 1978 va portar al poder a un grup de joves oficials esquerrans ia establir un règim comunista dirigit per Mohamed Taraki marca l'inici de la tragèdia recent d'aquest país.
Les reformes socialitzadores i laiques del nou govern van trobar una enorme resistència en una població aferrada a un pensament islàmicancorat en el passat i que vivia en una societat encara amb trets feudals. La resistència aviat es va concretar en guerrilles islamista de "mujahidins".

Els problemes interns de les dues principals tendències comunistes van precipitar la intervenció de l'URSS el 1979.
Aquesta intervenció marca l'apogeu de la fase d'expansionisme soviètic que caracteritza la segona meitat dels setanta i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Noticia
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS