Odontologia

Páginas: 10 (2355 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2012
QUÈ ÉS LA PREVENCIÓ BUCODENTAL

És la mesura que es pren de manera anticipada per evitar una o varies malalties bucodentals. La prevenció bucodental té l'objectiu de millorar la salut oral de la pobació i ensenya la importància d'adquirir i mantenir els hàbits higiènics i dietètics.


Xerrada i activitats de prevenció bucodental a nens de 2n de primària.


És molt important fer unabona prevenció , i ensenyar que amb quatre pasos podrem previndre moltes malalties bucodentals, els quatre pasos,són:

El raspatllat de les dents, tres vegades al dia.

Neteja d'entre les dents amb fil dental.
Fer una esbandida amb col.lutòri.
Visitar al menys una vegada a l'any l'odontòleg.






16
PER QUÈ ÉS NECESSÀRIA LA PREVENCIÓ BUCODENTAL


Per què si no es té unabona prevenció bucodental, poden esdevenir malalties, algunes d'elles molt virulentes.


MALALTIES QUE PODEN APAREIXER SENSE UNA BONA HIGIENE BUCODENTAL

CÀRIES: És un procés infecciós que afecta al teixit dur de la dent. Es una combinació de diversos factors: bacteries, la saliva, les reaccions de l' organisme, la dieta,.... Les bacteries utilitzen els hidrats de carboni que la personaconsumeix par a transformarlos en àcids i aquest es el que fa que la dent es desmineralitzi, que es quedi fràgil, i hi hagi més posibilitats de tenir càries a les dents, que en principi afecta a la dentina, si no hi ha un control odontològic, pot arribar la càries a la polpa, on es trova el nervi infectat, produint abscesos i havent de fer un tarctament antibacterià, per després treure el nervi ipoder fer l' extracció de la peça.


Caries.

MALALTIA PERIODONTAL: És un conjunt de malaties que afecten als teixits que envolten i subjecten les dents en els maxil.lars i que es diuen periodoncis.
Són malalties inflamatòries i de causa infecciosa, produides per les bactèries de la placa bacteriana, depenent del grau de la infecció ens trobarem amb dos estadis:
16
a)GENGIVITIS: La inflamació només afecta al periodont de protecció ( geniva ) i està produït per l'acumulació de placa bacteriana entre dents i geniva.
Aquest carrall produeix vermellor,augment del volum,sagnat, però els teixits subjecten la placa bé.

Gingivitis.
b) PERIODONTITIS: Procés inflamatori que afecte als teixits dentals profunds ( periodònci d' inserció ), hi ha destrucció de l'os, dellligament i de la geniva. És causat per la formació de bosses d'infecció a les genives.
Això produeix, sagnat, envermelliment,retracció de les genives, dolor,mobilitat de les peces, halitosi, pus i ulceres.
La causa es l'acumulació de la placa bacteriana, si no es treu amb la neteja diària, aquesta placa bacteriana s'endureix i forma un dipòsit, de carrall. A quest carrall de la placabacteriana va baixant cap a l'arrel, fins arribar a l'os.
La malaltia es pot agreujar amb, l'estil de vida, dieta, baixada de defenses,hàbits de fumar, estrès i els canvis hormonals.
Símptomes que podem trobar en la fase final, sagnat de la geniva, canvi de color i forma de la geniva,halitosi,aparició de pus, separació de les dents i mobilitat, sensibilitat dental, canvis en la forma de mossegar i esveuen les arrels de les dents.
En la fase inicial, no hi ha massa dolor i pot passar desaparcebut.
El tractamentconsisteix, en eliminar la placa bacteriana i raspats quan la malaltia ha aparegut.
Periodontitis avançada.
16
BRUXISME, trastorn que consisteix en carriqueijar o apretar les dents de forma inconcient. Al apretar les dents ocasiona pressió i inflamació als musculs,teixits i les estructures que envolten la mandíbula.
Pot produir, dolor muscular facial, cefalea,dolor d'oïde, lesions en les peces dentals i lesions en l'articulació tempora-mandibulat ( ATM).
El bruxieme es sol donar per la nit i la persona no n'es concient, si es dona de dia es tendeix a apretar els maxil.lars.
Causat per situacions d'estrés, de l'hàbit, i la no capacitat de relaxació.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Odontologia
  • Odontologia
  • Odontología
  • Odontología
  • Odontologia
  • Odontologia
  • odontologia
  • Odontologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS