Pac 1 Psicologia Social Uoc

Páginas: 2 (383 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Memòria alló que recordem, evocació cap a fets passats.

Segons el Diccionari de l’ Institut d’Estudis Catalans, la memòria és la facultat de recordar, per tant podem dir que la memòria i elrecord van completament lligats. Bartlett (1932) ens parla dels records, i ens explica que, [... inicialmente, este es en gran medida una question de sentimiento o afecto...]. Seguint el que diuBarllett, podríem dir que recordem segons els sentiments que ens provoca el record? Si alguna cosa ens ha afectat tan positivament o negativament, tindrem més possibilitat de recordar-ho? És possible.Segons la PSS1, el significat, la interacció social i el caràcter actiu de la persona són molt importants, per això el record podria estar molt evocat a aquesta perspectiva de la Psicologia Social, ja queel record el fa un mateix, però el complementen les nostres relacions socials, fins al punt que aquesta influència el pot arribar a distorsionar el nostre record inicial.

En canvi, la PSP2, en lesseves tres orientacions, conductista, psicolonalítica i cognitiva, no la relacionaria tant amb el que és la memòria i el record, ja que van direccionades cap a l’estudi de comportaments observables,podem estudiar el què és la memòria, però el què és el record, és completament personal, el record va unit a les vivències de cadascú.

La PSC3, dóna molta importància al llenguatge, al subjecte, alsignificat i a l’activitat. L’experiència de cadascú és vital, els records es creen segons les nostres experiències personals i s’expressen mitjançant el llenguatge, de fet crec que el llenguatge ésalló que dóna forma a tot en nostre món psicològic.
Segons expossa Bartlett, exposa que el grup social, la cultura d’aquest grup, determina com un individu observa el seu entorn i quins aspectes delpassat connectarà del passat. El grup és necessari per a poder crear un record.

Per tant recordar és per mi, evocar cap a fets passats. Recordar és un procés on s’impliquen diverses parts:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodes pac 1 uoc
  • PAC 1 PSICOLOGIA SOCIAL UOC. EL COM I EL PERQUÈ DE LA PSICOLOGIA SOCIAL
  • Pac 3
  • Uoc psicologia social pac 4
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC1 Psicologia Social UOC
  • PAC 1 orientació professional UOC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS