Pac 1 Regim juridic de la comunicació UOC

Páginas: 7 (1531 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
1
Respecte a la sol·licitud de la Direcció General de Consum, i des d'un punt de vista legal, quin seria la vostra recomanació i la resposta a remetre a la Direcció General. Fonamentar la resposta.

La meva resposta a la sol·licitud de la Direcció General de Consum seria que reconsideri la seva proposta i l’hi recomanaria que la retirés, ja que:
1. Newitter, donats els seus termes decontractació, no es fa responsable de cap presumpte delicte produït (injuria, calumnia, trencament de llibertats...) per algun dels seus usuaris mitjançant els serveix que ofereix
2. Newitter no considera que el seu usuari @acon haja comés cap delicte, ni d’injúria ni de calumnia, ni s’haja extralimitat en els drets de llibertat d’expressió ni d’informació.

Segons l’article 20.1 a de la ConstitucióEspanyola (CE), es defineix la llibertat d’expressió com el “dret d’expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció” .

Es considera que les crítiques que l’usuari @acon ha expressat contra els ajustos pressupostaris del govern en matèria de sanitat i educació, encara que no sigui eixa la finalitat d’unaassociació de consumidors, són procedents, ja que es tracta de pensaments, idees, raonaments, judicis de valor i creences polítiques i econòmiques subjectives, individuals i col·lectives, que són expressats de manera pública i que, per durs i crítics que poden ser, no difamen ni menyspreen ni humilien ni trenquen la dignitat de cap persona física o jurídica. Es considera que l’usuari @acon està fent uslegítim dels tres elements bàsics de la llibertat d’expressió; la llibertat ideològica, el dret de rebre informació i la llibertat d'expressió activa.



2
En què consisteix i en què es diferencien la llibertat d'expressió i la d'informació. El missatge (tweet) d'ACON sobre RYANAIR, en quin tipus de dret s'emmarcaria?

La diferencia bàsica entre els drets de llibertat d’expressió id’informació és que la llibertat d’expressió dona dret a expressar lliurement opinions, creences, idees, raonaments i pensaments subjectius, mentre que la llibertat d’informació és el dret a comunicar (llibertat activa) i rebre informació (llibertat passiva) de fets o esdeveniments que han ocorregut realment o que ocorreran en el futur. Es a dir, la primera es basa en la subjectivitat dels raonaments,mentre que la segona es basa en la objectivitat dels fets.

La llibertat d'expressió és un dret subjectiu més ampli que el de la llibertat d'informació, ja que la llibertat d'informació es refereix a fets noticiables, sobre els quals ha de ser possible la prova de la veracitat (han de ser objectius), mentre que la llibertat d'expressió té per objecte expressar pensaments o idees que poden comportarjudicis de valor, creences o opinions que es mouen en el terreny de l'abstracció (poden ser subjectius).

Es dona llibertat d’informació quan es conta un esdeveniment, natural o no, que ha ocorregut i hagi impactat en la realitat o quan qualsevol persona comunica la idea o l’opinió d’un altre.

L'article 20.1 d) de la CE no reconeix el dret de rebre i comunicar tota classe d'informació, sinósolament la que és veraç.


Respecte al missatge d’ACON sobre RYANAIR, s’està fent us del dret a la llibertat d’informació, comunicant i informant al món mitjançant el contrast de notícies, opinions alienes i estadístiques, però al mateix temps considero que es fa un judici de valor per par de l’ACON quan es diu “Fraus milionaris al seu favor que suposen una burla i inseguretat per alconsumidor”, ja que s’utilitzen termes com les paraules “burla i inseguretat per al consumidor” que són totalment subjectius i imprecisos.



3
En el supòsit que Pepe Tiburcio sol·licités a Newitter la retirada del tweet amb la foto adjunta en la qual figura al costat de dos terroristes, quina seria la vostra recomanació? (analitzar i respondre d'acord amb les tres fases de ponderació).

Primera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Règim Jurídic De La Comunicació Pac1
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 Sociologia De La Comunicació
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS