Pac 1 Sociologia De La Comunicació

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
PAC 1 – SOCIOLOGIA DE LA COMUNICACIÓ

Comunicació de masses ergo comunicació mediàtica.

La comunicació de masses va aparèixer com un model comunicatiu que feia possible fer arribar un missatged’un únic emissor a un gran número de receptors. La digitalització i la postmodernitat han generat la seva evolució cap a la comunicació mediàtica.

Tot comença a meitat del segle XX, l’evolució deles tecnologies de la informació pateixen un canvi revolucionari a partir de la informàtica (digitalització de continguts). Aquest fenomen sumat a la globalització de les xarxes, que permeten elfluxe d’informació de forma ràpida i senzilla, i un canvi sociocultural, canvien el panorama de la comunicació de masses.

Una de les característiques més importants de la comunicació mediàtica és lapossibilitat de compartir contingut i informació amb altres individus, sense la necessitat de compartir espai i temps:


INSTITUCIONAL Institucions que convoquen audiències amb l’objectiu delucrar-se i/o influir
ESPECTACULAR El discurs mediàtics té com a objectiu mantenir l’interès de l’espectador
SINCRÈTICA Ús de diferents tipus de llenguatges
ASIMÈTRICA La dispersió de l’auditori provocacanvis en la figura del receptor i l’emissor (hi ha un que sempre pot actuar d'emissor i hi ha alguns receptors que a vegades poden actuar d'emissors, però no sempre)


La integració de les novestecnologies com a forma de vida, provoca la “redefinició” del concepte, introduint la denominació “societat de la informació”. La relació que existeix entre aquesta i els mitjans de comunicació és que,gràcies a les noves tecnologies, es facilita la creació, producció i distribució de la informació. Internet i la digitalització, en general, individualitzen i alliberen la comunicació, fent possible,també una interacció constant. Aquests fets, no només modifiquen els suports o plataformes dels mitjans de comunicació tradicionals (premsa, ràdio i televisió), sinó que provoquen, a més, l’aparició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Sociologia De La Comunicación
  • PAC 1 Introducció a la Comunicació Audiovisual
  • Pac 1 Regim juridic de la comunicació UOC
  • Pac 1 Llengua i Comunicació
  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS