Pac 1 Teoria Educació Uoc

Páginas: 8 (1928 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
Durkheim
1.
Després de llegir el text i analitzar-ho veiem que per Durkheim l'educació és un fet eminenment social.
La seva manera de pensar sobre l'educació esta lligada al context social i politic del moment i es l'Estat qui marca les pautes a seguir.

Amb una mateixa manera d'educar garantida i controlada per l'Estat es perpetua la societat del futur amb una homogeinització de les novesgeneracions joves una vegada ja son adultes

Si un jove s'eduques de manera diferent a l'establerta ja en l'etapa adulta trobaria que la seva educació no es correspon per res amb la societat en la que viu.

L'educació es exercida per les generacions adultes sobre les generacions joves ja que son aquestes primeres les que saben les tradicions i costums per tal de perpetuar la mateixa societatuna vegada darrrere l'altre.

L'educació crea en en el jove un esser nou.

2.

L'educació hi té que haver-hi dues generacions,una d'adults que exerveix l'acció sobre la generació de joves. Té la missió d'inculcar al jove unes pautes a seguir que son les tradicions i costums de la societat del moment.

L'educador segons Durkheim té que tenir unes especials garanties que unicament potjutjar l'Estat i es aixi ja que es aquest qui controla el que s'ha d'ensenyar als alumnes.

L'educand es un jove asocial que a través de les ensenyançes pugui viure en societat ja que un jove que no fos adaptat a la societat seria antisocial

L'acció educativa es inculcar a la generació de joves una serie de valors per poder estar en la societat del moment que té un context social i politicdeterminat.
Pàgina 1

PAC 1 TEORIA DE L'EDUCACIÓ-


Finalitat de l'educació es perpetuar la societat i que la societat sigui tot igual que es pugui.

3.

Al analitzar a Durkheim veiem que vol perpetuar la societat del demà amb una "socialització metòdica de la generació jove"
Aquesta tipus d'educació controlada per les generacions adultes que fan que els joves continuin elcamí marcat fa que la societat d'avui sigui la mateixa que les generacions anterior .
Es per això que Durkheim estaria dins de la corrent Pedagogia Perenne ja que aquesta corrent pedagogica el seu principal motor de funcionament és perpetuar la mateixa societat.

4.

La societat sempre esta en constants canvis. I aquest canvis sempre es busca millorar. En un tipus d'educació com la que proposaEmile Durkheim les bones idees que pot tenir qualsevol persona es poden rebutjar per el simple de fet de topar amb les tradicions o creençes.

Millorar el present ha sigut una eina basica per el esser humà. Si qualsevol docent trobés alguna formula diferent per millorares trobaria totes les portes tancades a aquesta millora. I veient que els joves d'avui son la societat del demà aquestaseguiria amb les mateixes mancançes.

Neill

1.

Despres de llegir el text que es basa en l'escola de Summerhill he vist que una de les bases principals es creure que els joves son bons per naturalesa.

Desde aquesta base principal al meu parer molt important al jove li donen la completa llibertat per tal fer-se a si mateix.
Si el jove vol estudiar ho fará per la seva propia voluntat i no perobligatorietat com passa a les escoles corrents. I els joves al no sentir aquesta obligació quan van a clase van realment a aprendre i no passar l'estona.

PÀGINA 2

I continuant en la llibertat veiem que els joves en viure en un espai sense pressions i sense la competitivitat d'altres escoles hi ha un clima de menys tensions,com poden ser baralles entre joves.

Una de lescaracteristiques de SummerHill es fer que els joves creixin sense por i que tinguin una confiança en si mateixos en edad adulta.
Hi ha un petit exemple a la pàgina vuit del text que comenta la petita historia d'en Jack en el seu treball amb el director del seu treball.
Podem relacionar també aquest petit exemple en que es dona molta importancia a la capacitat de l'altre per expressar-se de la pedagogia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacio especial pac 3 uoc
  • Educacio especial pac 2 uoc
  • Metodes pac 1 uoc
  • Pac 1 Direccion Marketing Uoc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • Pac 1 Uoc Planificacion Estrategica
  • Orientacio professional pac 1, uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS